Spălați perdele la domiciliu: cum să eliminați și să curățați, îngrijiți

By Ionela Ungureanu

Cum să eliminați și să spălați jaluzele la domiciliu

Jaluzelele sunt o nouă tendință în designul interior, o soluție de design interesantă, cu multe avantaje. Rolele de role sunt un element integrant al stilului de conservatorism, care se bazează pe minimalism, crearea de spații deschise pline de lumină naturală.

Perdelele perforate au un număr de avantaje, sunt perfect combinate cu orice decor și se potrivesc în orice interior. Ele, ca element de decor, pot fi combinate cu perdele obișnuite, perdele sau pot înlocui complet ele. Materialul este disponibil pe piață într-o varietate de culori.

Caracteristicile jaluzelelor

Acest tip de perdea este foarte asemănător cu jaluzelele pe metoda de atașare și caracteristicile funcționale. Acestea se vor proteja în siguranță de lumina soarelui în timpul zilei și vă vor acoperi din seară ochii curioși. Foarte compact, ocupă puțin spațiu, nu se concentrează pe atenție.

Conform dispozitivului, designul este o rolă montat pe o tijă, montată pe un suport. Elementul de greutate este cusut neapărat în partea de jos, de obicei este o lamă simplă. Agentul de ponderare vă permite să creați o pânză plată și, de asemenea, să o remediați.

Jaluzelele pot fi ridicate și coborâte complet, precum și să se închidă doar partea necesară a ferestrei. Dispozitivele rotative sunt ușor de operat și menținute. Mișcarea panzei are loc printr-un mecanism de lanț sau de primăvară. Recent, elementele de control de la distanță au devenit pe scară largă, sunt foarte convenabile și practice. În acest caz, perdelele pot fi controlate din partea cea mai îndepărtată a camerei, folosind o telecomandă specială sau chiar pe un smartphone.

Pentru baza jaluzelelor de țesături, se folosește un material pe bază de fibre de poliester. Stofa pentru jaluzele trebuie să aibă o densitate mare și să aibă o suprafață netedă. O suprafață netedă este necesară pentru a asigura o pliere ușoară, iar densitatea ridicată reprezintă cheia pentru o distribuție uniformă a țesăturii și o protecție excelentă față de factorii externi.

Trebuie remarcat faptul că în fabricarea țesăturii este impregnat. Pânza impregnată cu un amestec special are capacitatea de a respinge praful și murdăria. Uneori, ventilarea simplă este suficientă pentru a curăța cârpa de praf și murdăria de suprafață. Impregnarea nu permite consolidarea prafului și murdăriei pe pânză.Dacă s-a dovedit că pe pânză a fost plasată o pată, aceasta poate fi îndepărtată cu o radieră de birou obișnuită.

Elementul laminat are mai multe tipuri posibile de fixare. Designul poate fi instalat direct deasupra ferestrei, fixat separat pe fiecare canat ferestrei sau, dacă este necesar, atașat la plafon.

Demontarea rulourilor

Indiferent de unde se află jaluzelele, pe balcon, bucătărie, dormitor și indiferent de cât de atent nu sunt tratate, din când în când este nevoie să curățați cu atenție jaluzelele, spălați produsul. În acest articol vom explica cum să spălați jaluzelele acasă.

Procesul de spălare poate fi împărțit în patru etape:

Demontarea pânzei pentru spălare ulterioară. Se spală. Uscarea. Instalarea de pânză curată în același loc.

Pentru curățarea generală, cortina trebuie dezasamblată.

Când demontați perdeaua rolelor este separată de designul funcțional. Este necesar să fii atent, trebuie să ai grijă să nu dai pânza sau mecanismul. Principiul și secvența de demontare depind de tipul de fixare a rolelor.

La fixarea cu ajutorul unui suport de primăvară, atunci când demontați:

scoateți dopurile din partea laterală a structurii;

trageți uneltele, pornind de la marginea opusă marginii lanțului;

mișcați streașinile în lateral;

îndepărtați materialul din țeavă.

Când atașați bandă adezivă, este necesar să îndepărtați banda din partea inferioară cu orice obiect ascuțit și apoi îndepărtați cu grijă streașinile împreună cu banda. Rețineți că în acest caz este posibilă spălarea resturilor de adeziv cu alcool. Acest lucru ar trebui făcut foarte atent.

La fixarea cu magneți, nu ar trebui să apară nici o întrebare. Aceasta este cea mai ușoară cale de montare, separați doar magneții și scoateți pânza de la design.

Are jaluzele de spălare la domiciliu

Este necesar să se acorde o atenție deosebită faptului că țesăturile utilizate pentru rulouri sunt foarte specifice. Acestea sunt impregnate cu o substanță specială, astfel încât grijă pentru ele trebuie să fie extrem de atent, spălare inept poate distruge complet de impregnare, care va duce la despăgubirea completă a acoperă țesăturii.

Atenție! Este strict interzisă spălarea jaluzelelor într-o mașină de spălat!

Aproape toți producătorii de jaluzele recomandă produse de curățare chimică. Pentru a menține perdelele în stare perfectă, curățarea chimică trebuie efectuată în mod regulat și pentru a evita contaminarea severă. Curățarea chimică se efectuează succesiv la fiecare două până la trei săptămâni.

Trebuie să se înțeleagă că curățarea uscată este necesară nu numai pentru îngrijirea țesăturii și pentru menținerea unui aspect plăcut al produsului. De asemenea, ajută la menținerea unui mecanism funcțional care poate deveni inutilizabil din cauza înfundării.

Curățarea chimică regulată va contribui la evitarea metodelor de curățare mai radicale în viitor. Curățarea trebuie efectuată în conformitate cu regulile de bază. Nu lăcuiește, nu îndepărtează petele și alte substanțe chimice de curățare de pe baza țesăturii.

Atenție! Este strict interzisă îndoirea produsului, frecați baza de material cu bureți tari, covoare. Orice deteriorare mecanică este în detrimentul perdelelor.

Înainte de spălarea jaluzelelor, trebuie să știți ce să nu faceți în timpul spălării:

Îndoiți produsul, aplicați forța când curățați. Utilizați detergenți obișnuiți sau produse de curățare, detergenți, înălbitori și substanțe pentru îndepărtarea petelor. Unele dintre aceste unelte pot fi poziționate de producător ca fiind "universale și sigure pentru orice materiale", dar în majoritatea cazurilor acestea vă vor distruge pur și simplu perdelele. Utilizați o mașină de spălat pentru spălarea perdelelor și a unui fier fier pentru a netezi ulterior. Acest lucru poate fi evident, totuși, până acum mulți oameni își distrug rollo blind-urile în acest fel. Umidificați acoperirea. Orice umezeală nu va beneficia de acoperirea materialului. Hidratarea este o ultimă măsură excepțională, deoarece îndepărtează impregnarea. Utilizați perii de spălare dure cu o grămadă tare.

Ce detergenți să folosiți?

Înainte de spălare, trebuie să descompuneți materialul demontat pe o suprafață plană și să încercați să îndepărtați murdăria de pe acesta cu o perie moale sau un aspirator cu un atașament de pânză.

Dacă acest lucru nu ajută, și țesătura nu a dobândit un aspect prezentabil, ar trebui să fie ușor șters cu un burete umed. Pentru a face acest lucru, luați un castron, castron sau alt recipient mic, diluați soluția de săpun.

Strângeți un burete în el. Rețineți - buretele trebuie să fie ușor umed, dar nu umed. Pentru a face acest lucru, trebuie să strângeți bine. După efectuarea procedurii de spălare cu un burete umed, perna nu trebuie să fie udă, poate fi doar puțin umedă.

Amintiți-vă! Umiditatea excesivă este în detrimentul pânzei, umezeala elimină impregnarea. Fără impregnare, țesătura își va pierde forma, va deveni inutilizabilă.

Fiți atenți! La spălarea jaluzelelor, este imposibil să adăugați alți agenți de curățare la soluția de săpun.

Folosind un burete, amintiți-vă că trebuie să udați partea moale a buretelui și nu cea tare. În primul rând: curăță mai bine, și în al doilea rând: este mai bine să evitați contactul părții dure a buretelui cu perdea.

După curățare, baza materialului trebuie lăsată în poziție orizontală până când este uscată complet. Uscarea ar trebui să aibă loc treptat, încet și independent. Utilizarea pentru a accelera uscarea țesăturilor de uz casnic, inclusiv un ventilator, fier sau uscător de păr vă pot ruina complet perdeaua.

De asemenea, pentru a accelera uscarea, nu trebuie să lăsați materialul în lumina directă a soarelui. Uscarea prea rapidă poate strica forma produsului, deci este mai bine să lăsați perdeaua într-un loc întunecos, uscat și bine ventilat pentru uscare. În timp ce cortina se usucă, este posibilă curățarea prafului (și a lânii, dacă există animale domestice în casă) mecanismul său funcțional.

constatări

După cum puteți vedea, jaluzelele sunt foarte greu de curățat acasă, deci necesită o manipulare atentă.Dacă intenționați să pregătiți alimente în apropierea perdelelor, este recomandabil să o rostogoliți pentru o perioadă de timp, ceea ce vă va permite să evitați murdăria, petele grase și alți contaminanți. Țesăturile înfășurate în jurul arborelui vor fi ascunse în siguranță împotriva contaminării.

Dacă, totuși, o pată sa format pe perdea, nu lăsați-o să se stabilească acolo. Cu cât mai curând primii pași sunt luați pentru ao curăța, cu atât mai mare este probabilitatea succesului. Încercați mai întâi să curățați pata cu o radieră de birou obișnuită. Aplicatoarele de îndepărtare a petelor pot fi aplicate pe baza țesăturii, dar numai pe bază organică.

Amintiți-vă! Sarcina principală a curățării rolelor la domiciliu nu este să deterioreze țesătura. Este foarte ușor să-l strici, deci este necesar să fiți foarte precauți.

Dacă există nevoie de fierul de jaluzele, atunci acest lucru se poate face cu vârful unui fier (foarte atent!). Dar, în nici un caz, nu atingeți cusăturile cu fier. Temperatura suprafeței fierului trebuie să fie minimă. Este necesar să firați numai cu ajutorul tifonului sau a altor țesături subțiri, ceea ce va proteja materialul și impregnarea acestuia de expunerea termică excesivă.

Rezumând, să spunem că este posibilă curățarea acasă a jaluzelelor acasă, dar procesul va trebui să facă față unor dificultăți și limitări. Acordați atenție jaluzelelor și nu numai că vor dura mult timp, ci vor arăta grozav. Principalul lucru este să urmați regulile simple descrise în acest articol și să manipulați cu atenție lenjeria, pentru a nu le deteriora ca rezultat al spălării.