Cele mai bune pilote

By Ionela Ungureanu

Dacă dorești să ai confortul necesar pentru un somn odihnitor, indiferent de anotimp, este important să alegi o pilotă potrivită pentru nevoile tale. Aceasta menține temperatura potrivită în timpul nopții, oferindu-ți, în același timp, posibilitatea de a crea un cadru perfect pentru destindere.

În cele ce urmează, poți afla care sunt cele mai bune pilote de pat, atât pentru vară, cât și pentru iarnă.

Cele mai bune pilote – Clasament TOP 3

Cele mai bune pilote de iarnă cu peste 250g/ m2

Atunci când alegi dintre diferitele recomandări de pilote, trebuie să iei în considerare mai ales grosimea materialului din care sunt realizate. Aceasta indică gradul de confort termic de care te vei bucura.

Pentru iarnă și, în general, pentru temperaturi de până la 18 grade, sunt potrivite mai ales cele cu peste 250g/ m2, pentru a te asigura că nu va exista niciun inconvenient care îți poate afecta orele de somn. Iată cele mai indicate variante:

Pilota Descamps Millenaire 250g/mp, 140x200cm, alb

Pilota Descamps Millenaire cu densitate mare, de 250g/ m2, se remarcă prin conținutul realizat din materiale sintetice de calitate. Astfel, chiar și persoanele predispuse la alergia la puful de gâscă pot să se bucure de confort sporit, datorită umpluturii care recreează cu succes componentele naturale. Mărimile existente sunt 140×200, 200×200 și 240×220 cm.

Avantaje Dezavantaje – materiale sintetice adecvate pentru persoanele alergice

– densitatea mare (250 g/ m2)

– suprafața exterioară din bumbac percale pieptănat

– umplutura imită puful natural

– este ușoară

– izolare termică de calitate –

Pilota Descamps Nuit Sublime 2 280g/mp, 140x200cm, puf si pene gasca, alb

O altă recomandare este pilota Descamps Nuit Sublime 2 cu o densitate de 280g/ m2, care se potrivește pentru a fi folosită mai ales în zilele friguroase de iarnă. Este realizată din 90% puf de gâscă distribuit uniform, pentru menținerea constantă a confortului termic, iar țesătura de suprafață este din bumbac satinat, cu aspect plăcut. Este disponibilă în mai multe variante de mărime: 140×200, 200×200 și 240×220 cm.

Avantaje Dezavantaje – exteriorul plăcut, din bumbac satinat

– densitate extrem de mare, de 280g/ m2

– compoziția din 90% puf de gâscă

– este ușoară

– capacitatea de izolare termică mare

– distribuția uniformă a umpluturii, pentru confort sporit

– țesătura husei este realizată astfel încât conținutul nu poate ieși –

Cele mai bune pilote călduroase, cu o grosime de 200g/ m2

Dacă preferi ca ambientul în care dormi să aibă o temperatură potrivită, dar nu extrem de mare, este de ajutor și o pilotă călduroasă, dar cu o densitate mai mică decât în cazul altor modele. Cele mai indicate opțiuni sunt:

Pilota Descamps Nuit Sublime 2 200g/mp, 240x220cm combinabila, puf si pene gasca, alb

Pilota Descamps Nuit Sublime 2 cu densitatea de 200g/ m2 este umplută cu puf de gâscă în proporție de 90%. Țesătura de la suprafață este din bumbac satinat, iar materialul de umplere este distribuit uniform, pentru evitarea formării de zone reci. Este disponibilă în mai multe variante de mărime: 140×200, 200×200 și 240×220 cm.

Avantaje Dezavantaje – densitate mare, de 200g/ m2

– compoziția din 90% puf de gâscă

– greutatea redusă

– confort termic sporit

– exteriorul plăcut la atingere

– suprafață care previne ieșirea pufului –

Pilota de iarna Behrens Fossflakes 200x200cm, 10.5Tog

Această pilotă (cu mărime de 200×200 sau 230×220 cm) este potrivită mai ales pentru toamnă și primăvară, dar poate fi utilizată în condiții bune și iarna, într-o locuință încălzită. Capacitatea de izolare termică este de 10.5 TOG, iar materialul umpluturii este reprezentat de Fossflakes, în proporție de 70% și 30% Fossfill Moonball. Compoziția sintetică asigură confort și pentru cei cu alergii.

Avantaje Dezavantaje – exteriorul plăcut, din bumbac

– izolarea termică măsoară 10.5 TOG

– compoziția din materiale sintetice de calitate

– potrivită pentru cei predispuși la alergii – doar două mărimi (200×200 și 230×220 cm)

Pilota de iarna Behrens Microfibra 200x200cm, 10.5 Tog 233TC

Această pilotă cu mărimea de 200×200 cm are o capacitate de izolare termică de 10.5 TOG, ceea ce o face potrivită pentru primăvară, toamnă sau iarnă, dacă locuința este încălzită în mod corespunzător. Umplutura din microfibră este potrivită și pentru persoanele alergice, iar suprafața este realizată din 100% bumbac.

Avantaje Dezavantaje – exteriorul din bumbac

– capacitate de izolare termică medie (10.5 TOG)

– este potrivită pentru primăvară, toamnă sau iarnă

– compoziția din microfibră de calitate

– proprietăți antialergice – o singură variantă de mărime (200×200 cm)

Cea mai bună pilotă pentru vară (140g/ m2)

O altă categorie de pilote constă în cele create special pentru perioadele călduroase. Acestea au o grosime mai mică, de doar 140g/ m2, de aceea asigură confortul necesar pentru un somn odihnitor, atunci când temperaturile fluctuează într-o mică măsură, în timpul verii.

Pilota Descamps Nuit Sublime 2 140g/mp, 140x200cm combinabila, puf si pene gasca, alb

O pilotă foarte bună este cea combinabilă Descamps Nuit Sublime 2, cu această densitate a umpluturii. Este realizată din cu puf de gâscă în proporție de 90%. Exteriorul este realizat din bumbac satinat și țesut astfel încât să nu permită ieșirea conținutului. Variantele de mărime sunt 140×200, 200×200 și 240×220 cm.

Avantaje Dezavantaje – densitatea potrivită pentru temperaturi ridicate

– compoziția din 90% puf de gâscă

– greutatea mică

– izolare termică uniformă, prin distribuția adecvată a umpluturii

– suprafață exterioară de calitate – dacă se dorește a fi folosită iarna, trebuie combinată cu o altă pilotă

Cum aleg o pilotă bună?

Pentru a alege pilota potrivită, există câțiva factori pe care este necesar să-i iei în considerare. Există diferite modele cu proprietăți diferite, de aceea, este indicat să compari cu atenție produsele avute în vedere. Iată principalele aspecte pe care să le iei în considerare:

Dimensiunea

Dimensiunea pilotei trebuie să fie potrivită pentru mărimea patului. Raportul dintre acestea este conform următorilor parametri:

pentru un pat de 80 sau 90 cm, este nevoie de o pilotă de 140×200 cm;

pentru unul de 120 sau 140 cm, este indicată o pilotă de 200×200 cm;

paturile de 160 cm necesită o pilotă de 240/ 230×220 cm.

Materialul din care este realizată umplutura

Principalele opțiuni sunt conținutul natural sau cel sintetic. Alegerea trebuie făcută în funcție de preferințe și necesități. Dacă ești predispus la alergii, materialele sintetice de calitate sunt cele mai indicate. Conținutul pilotei trebuie să fie, de asemenea, dispus omogen pe toată suprafața.

Grosimea

Grosimea, măsurată în g/ m2 sau TOG (unitate de măsură pentru indicele caloric) determină performanța unei pilote. În funcție de anotimp, necesitățile diferă. Pentru vară, sunt potrivite cele cu 140 g/ m2, iar pentru iarnă cele cu peste 250 g/ m2. În zilele de primăvară sau vară pot fi utilizate produse cu 200 g/ m2 sau 10.5 TOG.

Materialul de acoperire

Un alt aspect important atunci când decizi ce pilotă să alegi este și materialul din exterior. Cel mai indicat este să fie realizat din materiale naturale, precum bumbacul satinat sau percale. Cusăturile trebuie să fie de bună calitate, iar densitatea firelor destul de mare, pentru ca umplutura să nu poată să iasă.

Ușurința spălării

Pilota trebuie spălată o dată sau de două ori pe an. Majoritatea produselor pot fi spălate la mașină la temperatura de 40 de grade Celsius.

Mărci recomandate de

Producătorul este un alt factor de care să ții cont în alegerea ta. Dacă te întrebi unde poți să găsești pilote bune pentru necesitățile tale, iată brandurile recomandate de care s-au remarcat de-a lungul timpului, datorită unei tradiții îndelungate.

Marca Descamps

Povestea acestei mărci a început în 1802, când Auguste Descamps a deschis la Lille, alături de cei doi fii ai săi, un atelier de fire de cusut. Acesta a devenit rapid o manufactură pentru țesutul inului și al bumbacului, care și-a păstrat renumele de-a lungul timpului.

În anul 1960 a avut loc o schimbare stilistică decisivă prin introducerea în țesăturile pentru lenjeriile de pat a culorilor vii și a imprimeurilor cu linii bine delimitate. Toate decorațiunile textile oferite de Descamps se concentrează pe crearea unui univers al emoțiilor pozitive.

În 2015 a fost creată gama Luxury, care reunește produsele de cea mai înaltă calitate, expresie a expertizei îndelungate și a excelenței în domeniu.

Marca Behrens

Această marcă a fost întemeiată în 1834 în Manchester. În prezent, sunt păstrate valorile trasate de la bun început de întemeietorul firmei, care pun în prim-plan autenticitatea. Afacere de familie de-a lungul a șase generații, Behrens England se bazează pe tradiția oferirii unor produse de încredere, care pun preț pe esență.

Produsele comercializate includ obiecte textile pentru casă, haine sport și pentru timpul liber, precum și îmbrăcăminte pentru domeniul medical și cel al ospitalității.

Cum se curăță o pilotă

Pilota trebuie să fie spălată o dată sau de două ori pe an, pentru o întreținere impecabilă.

Spălarea la mașină trebuie realizată doar în modul recomandat de producător. Se poate folosi și uscătorul de rufe, dar la temperatură scăzută.

Înainte de a o introduce în mașina de spălat, asigură-te că nu are pe suprafața sa nicio gaură prin care poate ieși umplutura. De asemenea, verifică și dacă există eventuale pete care trebuie tratate înainte.

Trebuie să te asiguri și că ai mașina de spălat potrivită pentru curățarea tipului de pilotă ales. Un aparat electrocasnic cu capacitatea de 5 kilograme o poate curăța, dacă are dimensiuni de 140×200 sau 200×200 cm.

Deoarece căptușeala se umflă în contact cu apa, este recomandat să introduci în cuvă trei mingii de tenis, pentru ca umplutura să nu se strângă într-un colț.

Cel mai folositor detergent este cel lichid, mai ales dacă este destinat spălării rufelor delicate, întrucât pătrunde ușor în țesături. Detergentul trebuie să fie dozat ca de obicei, nu este nevoie de o cantitate mai mare de produs. Dacă pilota este realizată din materiale naturale, nu trebuie folosit balsam.

Folosirea uscătorului asigură îndepărtarea în profunzime a umezelii. Este recomandată uscarea la o temperatură de cel mult 60 de grade Celsius și cu introducerea celor trei mingi de tenis.

Prin urmare, alegerea celei mai frumoase și de calitate pilote trebuie să fie făcută luând în considerare anumiți factori importanți. Materialele și modul în care este este realizată sunt deosebit de importante, pentru că ai parte, astfel, de o experiență deosebită de utilizare.

Sursă foto:

Întrebări și răspunsuri frecvente despre pilote