dezumidificatoare, umidificatoare, purificatoare aer, aeroterme, turnuri de caldura si aparate de aer conditionat

By Ionela Ungureanu

– Cel mai mare magazin online din Romania dedicat comercializarii produselor pentru imbunatatirea calitatii aerului (dezumidificatoare, umidificatoare, purificatoare aer, aeroterme, turnuri de caldura si aparate de aer conditionat).

AlecoAir pune la dispozitie, spre vanzare sau inchiriere, o gama completa de solutii pentru a curata in mod eficient aerul dintr-o incapere, de a elimina umeazeala extrem de daunatoare sau pentru a aduce umiditatea si temperatura la un nivel optim:

La ce te ajuta un dezumidificator ?

Despre umiditatea din locuinta ta …

Aerul din orice casa nu este niciodata complet uscat. Aburii din baie, transpiratia, aburul de gatit si multe altele contribuie la cresterea nivelui umiditatii, iar asta creeaza o serie de probleme de sanatate si, de cele mai multe ori, discomfort termic.

Probabil ca recent ai investit in izolarea casei pentru a te proteja de frig prin geamuri termopan sau alte metode. Ei bine, acestea cresc temperatura din casa, dar si nivelul umiditatii pentru ca aerul nu mai circula ca inainte.

Aerul dintr-o camera obisnuita contine chiar mai mult de 1 litru de apa care, atunci cand temperatura scade peste noapte, se condenseaza exact ca roua intr-o dimineata de vara, iar asta creeaza o multitudine de probleme.

Solutia: un dezumidificator

Toate aceste probleme sunt rezolvate prin reducerea umiditatii din camera, iar acest lucru se face usor cu un dezumidificator. Este important de mentionat ca un dezumidificator consuma, in general, cu 80% mai putina energie electrica decat sistemele de incalzire si ventilatie traditionale. Nu se pierde energie pentru ca energia electrica folosita pentru a reduce nivelul de umiditate este transformata in caldura, iar dezumidificarea este un proces controlabil atat timp cat usile si geamurile sunt inchise. Este, pe deasupra, si un proces rapid.

Dezumidificatorul scoate apa din aerul din incapere facandu-l mai respirabil, mai sanatos si mai putin daunator. Vei observa in doar cateva zile cum vei scapa si de mucegai si igrasie fara a folosi una din metodele traditionale care nu sunt intotdeauna eficiente.

Ce face un purificator de aer cu ionizare ?

Purificatoarele de aer au principalul rol de a filtra particulele nocive din aer – praf, alergeni, polen sau orice alte particule ce pot fi “blocate” de filtrele acestora. Sunt, insa, in aer, si particule extrem de mici si usoare care plutesc si sunt mai greu atrase de purificator. Aici intervine functia de ionizare pe care o intalnim pe unele purificatoare.

Cum ajuta functia de ionizare la purificarea aerului?

Ce face un ionizator, de fapt? Creeaza ioni negativi folosind electricitate si apoi ii raspandeste în aer. Acesti ioni negativi se ataseaza de particule incarcate pozitiv in camera. Care sunt aceste particule? Exact cele de care vrem sa scapam – praf, bacterii, polen, fum din bucatarie, fum de tigara, acarieni si acele numite particule VOC – compusi organici volatili ca de exemplu benzen, formaldehide, toluen prezente intr-o anumita masura si in locuinte, din diverse surse. Particulele incarcate pozitiv si ionii negativi se unesc si compun particule poluante mai dense, cu o greutate mai mare, care pot fi atrasi mai usor de purificator, in filtrele sale sau care cad mai repede pe suprafetele din casa, care pot fi usor igienizate.

Avantajele sterilizarii UV-C

Cu o rata de succes de aproape 100% si o istorie de peste un secol, sterilizarea UV-C a ramas un subiect prea putin explorat avand in vedere numeroasele avantaje pe care le poate aduce aceasta metoda de dezinfectie. Situatia actuala cauzata de pandemia de COVID a readus in atentia publicului larg tehnologia UV-C si tot mai multe cadre medicale au declarat si sustinut public eficienta lampilor UV-C in sterilizarea suprafetelor.

Daca te intereseaza sa dezinfectezi incaperile din locuinta ta, orienteaza-te catre o lampa UV-C care acopera cel putin 30 mp.

Pentru sterilizarea unui spatiu mai mare, cu trafic si risc de contaminare mai ridicat precum un magazin, cabinet medical, salon de cosmetica sau coafor, camera de hotel, cafenea, sali de clase din scoli sau gradinite, sau pur si simplu pentru birouri, orienteaza-te catre lampi UV-C care au capacitatea sa acopere suprafete de cca. 60 mp.