5 beneficii surprinzătoare pe care un dezumidificator le va aduce în casa ta!

By Ionela Ungureanu

01

Îmbunătățește starea de bine și sănătatea

Indiferent ce și câte produse antimicrobiene sau odorizante veți folosi acasă, un aer umed le va permite bacteriilor și alergenilor să se dezvolte în voie. Când vine vorba de sănătate, a trăi într-o casă cu un surplus de umiditate reprezintă un pericol, aerul din acest mediu este greu, stătut și încapsulează bacterii, poluați și alte particule ce nu fac pereche cu sănătatea.

Odată cu dezvoltarea unor culturi de bacterii, spori și compuși chimici devin aeropurtați, împrăștiindu-se în tot mediul ambiant. Efectele acestora se vor vedea imediat, de la ochi roșii, la strănuturi frecvente și chiar dezvoltarea unor alergii. Cine își dorește așa ceva?

Îmbunătățește un dezumidificator sănătatea?

Un dezumidificator înlătură umiditatea din aerul încălzit ce este un paradis pentru bacterii, microbi sau poluanți. Această caracteristică este foarte benefică pentru cei care suferă de probleme respiratorii sau alergii dar și pentru cei expuși anterior la poluanți chimici.

O serie de dezumidificatoare de pe piață vin echipate deja pentru a ataca probleme legate de sănătate, cum ar fi filtre lavabile, anti mirosuri sau chiar hepa.

02

Protejează hainele și bunurile personale

Odată cu trecerea anotimpurilor, garderoba de vară cu mâneci scurte și ochelarii de soare sunt înlocuiți de haine moi și plușate pentru sezonul rece. Cu toții avem acel prieten ce-și reînnoiește garderoba constant dar noi ceilalți trebuie să mai salvăm de pe un sezon pe altul. Dar ce te faci dacă locul unde depozitezi hainele de vară este prea umed? Aici e posibil să apară mucegaiul cel mai frecvent. Folosirea unui dezumidificator în aceste spații asigură o umiditate constantă pe toată perioada depozitării, menținând garderoba ta în siguranță, fără mucegai. Totuși nu uita de dietă