Sfaturi pentru a face ordine și triere printre lucrurile din casă

By Ionela Ungureanu

Atunci când vreți să faceți ordine în casă, vă gândiți că cel mai bun lucru este să câștigați mai mult spațiu, fiindcă simțiți că sunteți invadați de mobilier și obiecte inutile, care vă obosesc. V-ați întrebat dacă după sortarea lor și o mai bună structurare a interiorului locuinței dvs. vă revine energia de altădată?

Cum e bine, de fapt, să așezăm lucrurile în casă

Mulți experți în decorațiuni interioare, în feng shui ne învață cum să punem ordine în mediile noastre aglomerate.

Priviți fiecare cameră cu un alt ochi

Acest lucru face posibilă regândirea mărimii camerei respective. Pentru a înțelege mai bine acest lucru, faceți poze sau întrebați pe cineva care vă cunoaște și va îndrăzni să vă ofere un sfat.

Investiți într-un pat cu sertare

Primul plus este că acest pat este mai înalt, ceea ce este convenabil pentru a te ridica și a te culca fără probleme. În celebrele pungi vidate, sub saltea, pentru a evita praful, puneți o muțime de lucruri.

Amenajați un dressing

Chiar și într-un apartament mic, este posibil. Este suficient să aveți un perete liber de cel puțin 1,50 m lungime. Pentru adâncime, există versiuni clasice de 60 cm în magazine, dar există și mobilier în adâncime de 35 cm, cu sisteme glisante frontale pentru umerașe. Perfect pentru spații mici.

Jucați-vă în spatele perdelelor

O idee bună atunci când aveți ferestre mari intercalate cu secțiuni de perete este să rulați o tijă până la capăt și să așezați perdelele pe lățimi mari. Pe perete, puneți rafturi sau biblioteci pentru a stoca haine, cărți, CD-uri , toate ascunse de perdele/draperii.

Atenție la dezordine!

Prea multe obiecte dezordonate obosesc

Acum nu ar trebui să trăiți precum un călugăr cu un pat și două-trei ținute. O mulțime de mobilier și diverse obiecte nu ar fi o problemă atâta timp cât vă simțiți bine. Dar când observați diferite blocaje care apar în viață, ar fi nimerit să vă uitați în dulapuri și la felul cum ați amenajat interiorul, pentru a verifica dacă acestea nu reprezintă o povară.

La ce trebuie atâtea lucruri

Uneori cumpărăm din impuls. Natura umană urăște vidul. Acumularea de bunuri este însă un simptom/bulimie, iar cauzele sunt profunde și afectează emoțiile fiecăruia. Acumulăm de teama de a uita (obiectul este legat de memoria unui eveniment, a unei persoane) sau pentru că acest lucru ne ofeă siguranță și ne protejează de exterior.

Ordinea vă obosește mai mult decât dezordinea?

Ceea ce ne obosește este dezordinea. Adevărat că ordonarea lucrurilor necesită un efort fizic, mental și emoțional, deoarece atacăm sursa care, credem noi, ține de amintirile noastre. Nu avem nicio problemă dacă vom curăța o masă, dar sortarea într-un dulap plin de obiecte legate de cei dragi, care uneori au dispărut, este o altă discuție.

Ce câștigăm exact triind obiectele

În primul rând, spațiu. Apoi respirăm și ne simțim eliberați, mai puțin apăsați. Nu mai este acel obiect care ne domină, ci noi suntem cei care alegem să-l păstrăm sau nu. Dedicându-ne în mod regulat sortării și ordinii din casă, câștigăm energie și vitalitate. Clarificăm ideile și creștem stima de sine.