Recomandari Umidificatoare de aer pentru sanatatea ta

By Ionela Ungureanu

Suntem ceea ce … respirăm. Zi de zi aspirăm în plămânii noștri cantități enorme de aer. La fiecare inspirație, introducem cel puțin 500 cm cubi de aer, mai mult sau mai puțin curat – și repetăm acest proces de peste 20.000 de ori pe zi .

Din păcate, însă, nimeni nu se gândește la impactul pe care aerul inspirat îl are asupra sănătății noastre . Ne dăm seama mult prea târziu de aceste lucru, când e deja inutil să mai schimbăm ceva. Aerul pe care îl inspirăm are efecte nu numai asupra căilor aeriene și asupra plămânilor noștri. Oxigenul pe care îl aspirăm în momentul ventilației stă la baza fiecărui proces important din organismul nostru, prin urmare putem spune că aerul inspirat influențează bunăstarea întregului organism.

Una din principalele probleme cu care ne confruntăm în această privință este umiditatea prea ridicată sau prea scăzută a aerului. Schimbările de temperatură sau lipsa unei ventilări corespunzătoare a încăperii pot genera o modificare dăunătoare a umidității, cu impact asupra sănătății tale și a copiilor tăi.

O umiditate crescută va favoriza apariția mucegaiului, dezvoltarea bacteriilor și a agenților alergeni, în timp ce scăderea exagerată a umidității va produce reacții neplăcute pentru aparatul respirator.

Așadar, este absolut necesar să menții o valoare normală a umidității din casă, mai ales în cazul camerei copiilor, cei mici fiind mult mai sensibili la aceste fluctuații dăunătoare. Orice viitoare mămică trebuie să cunoască faptul că lipsa unei umidități optime în camera bebelușului poate fi cu adevărat dăunătoare pentru sănătatea micuțului, întrucât aceștia nu au capacitatea de a se adapta unei astfel de situații.

Se impune deci achiziționarea celui mai bun umidificator de aer, aparat cu care vei reuși să ții sub control deviațiile de umiditate. Astfel vei evita problemele de sănătate și vei menține în același timp calitatea dispozitivelor și a mobilierului din casă, care la rândul lor pot fi afectate de nivelul umidității.

Cum alegi cel mai bun umidificator de aer?

Fiindcă nu este un dispozitiv extrem de popular și cunoscut, este necesar ca înainte să treci la etapa achiziției să faci o minimă documentație cu privire la acest tip de produse. Nu vei reuși să cumperi un umidificator de aer performant dacă nu vei știi ce calități trebuie să întrunească și ce beneficii ar trebui să îți ofere. Prin urmare, te sfătuim să analizezi următoarele caracteristici și criterii care te vor ajuta să găsești cel mai bun umidificator de aer .

Tipul umidificatorului

Umidificatoarele se împart în mai multe categorii din care poți alege în funcție de nevoile și preferințele tale, fiecare având anumite avantaje.

Umidificator cu aer rece – este util indiferent de anotimp întrucât nu afectează temperatura aerului din casă și nu prezintă riscul de ardere generat de umidificatorulcu aer cald. Poate funcționa fie prin intermediul unui ventilator,fie prin pulverizarea unui jet de apă rece. Dezavantajul este , însă, incapacitatea de a elimina și bacteriile în mod corespunzător , fiindcă aparatul nu fierbe apa și poate permite răspândirea agenților bacterieni

– este util indiferent de anotimp întrucât nu afectează temperatura aerului din casă și nu prezintă riscul de ardere generat de umidificatorulcu aer cald. Poate funcționa fie prin intermediul unui ventilator,fie prin pulverizarea unui jet de apă rece. Dezavantajul este , însă, incapacitatea de a elimina și bacteriile în mod corespunzător , fiindcă aparatul nu fierbe apa și poate permite răspândirea agenților bacterieni Umidificatorul cu aer cald – este capabil să sterilizeze aerul din încăpere, fiindcă dispozitivul fierbe apa înainte de a pulveriza fluxul de abur cald. Astfel, umidificatorul va regla umiditatea aer și va omorî în același timp și bacteriile , ceea ce ajută și le prevenirea răcelilor de sezon. Marele dezavantaj al acestor aparate este faptul că influențează temperatura aerului din casă, motiv pentru care nu îl veți putea utiliza în zilele călduroase de vară.

– este capabil să sterilizeze aerul din încăpere, fiindcă dispozitivul fierbe apa înainte de a pulveriza fluxul de abur cald. Astfel, umidificatorul va regla umiditatea aer și va omorî în același timp și bacteriile , ceea ce ajută și le prevenirea răcelilor de sezon. Marele dezavantaj al acestor aparate este faptul că influențează temperatura aerului din casă, motiv pentru care nu îl veți putea utiliza în zilele călduroase de vară. Umidificatorul cu ultrasunete – o variantă recent apărută, care folosește vibrațiilepentru a pulveriza jeturi fine de apă în aer. Deși costul său este ridicat, este clasat de către specialiștii în domeniu drept cel mai bun umidificator de aer, fiind capabil să funcționeze atât cu flux de apă caldă, cât și cu flux de apă rece și este totodată un aparat silențios, contribuind la confortul dumneavoastră.

– o variantă recent apărută, care folosește vibrațiilepentru a pulveriza jeturi fine de apă în aer. Deși costul său este ridicat, este clasat de către specialiștii în domeniu drept cel mai bun umidificator de aer, fiind capabil să funcționeze atât cu flux de apă caldă, cât și cu flux de apă rece și este totodată un aparat silențios, contribuind la confortul dumneavoastră. Umidificatorul cu ionizare – este o versiune dotată cu un filtru de ionizare. Funcțiile sale sunt încă puse sub semnul întrebării , însă în mod categoric nu este un produs care să vă afecteze în mod negativ. În timp ce anumite persoane consideră că ionizarea contribuie la o mai bună eliminare a particulelor din încăpere, alții sunt de părere că aparatul reface echilibrul de ioni, eliberând ioni negativi care să atenueze efectul ionilor pozitivi emiși de aparatele electronice, extrem de dăunători pentru sănătatea noastră.

Capacitatea de umidificare

Umidificatoarele de aer pot face față unor suprafețe diverse, de aceea este bine să verifici dacă produsul poate acoperi nevoile tale și se poate descurca eficient în încăperea dorită de tine . Majoritatea umidificatoarelor sunt create pentru suprafețe de 20-30 metri cubi, dimensiunile unei camere obișnuite, însă există și umidificatoare cu capacități mai mari .

Atenție însă, fiindcă un dispozitiv mult prea puternic sau dimpotrivtă, cu o capacitate de umidificare mult prea mică va produce efecte negative, crescând prea mult sau prea puțin umiditatea.

Capacitatea rezervorului de apă

O alegere pe care trebuie să o faceți de asemenea în funcție de mărimea camerei este capacitatea recipientului în care pui apa. În funcție de cât de mari sunt deviațiile de umiditate și de cât de mare este încăperea, va trebui să te orientezi spre un rezervor mai mare sau mai mic.

Este mult mai eficient să optezi pentru un rezervor mare , de peste 1 l , care te va scuti de timpul necesar umplerii lui frecvente, însă nu uita că mărimea recipientului va influența dimensiunea și greutatea umidificatorului .

Caracteristici suplimentare

Nu uita să iei în calcul și nivelul de zgomot produs de aparat,întrucât cu siguranță îți dorești un dispozitiv cât mai silențios, care să nu îți afecteze confortul și liniștea. După cum am și amintit, cele mai puțin zgomotoase sunt umidificatoarele cu ultrasunete , în timp ce la polul opus se află umidificatoarele cu ventilator.

Totodată, asigură-te că aparatul dispune de un higrometru, element care îți va indica nivelul umidității din aer și care îți va oferi garanția că umidificatorul își face treaba.

Alte facilități pe care umidificatorul le mai poate oferi sunt oprirea automată, reglarea direcției de pulverizare, indicatorul de nivel al apei, recipient pentru aromaterapie, șamd.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Umidificatoare aer

Locul 1. Hyundai HUM770

Locul unu in clasamentul nostru este ocupat de acest model Hyundai HUM770 care este perfect pentru camere de pana la 62.5 mc si are un timp de functionare fara realimentare cu apa de 52 ore. Are 4 nivele de putere, o capacitate a rezervorului de 5,2 litri, flux de ierire reglabil, afisaj ecran LCD, mentinere automata a umiditatii, functie ionizare, silentios si un consum de energie redus.

Locul 2. Rowenta ULTRA SONIC HU5220F0

Acest model ULTRA SONIC HU5220F0 vine cu un control al nivelului de umiditate in functie de temperatura din camera, asta datorita functiei Auto Confort. Produsul este prevazut cu un rezervor de 5.9 litri. Pentru o curatare usoara si performante de lunga durata este prevazut cu 2 plicuri cu solutie pentru detartrare.

Locul 3. Philips HU4813/10

Umidificatorul Philips HU4813/10 reprezinta una dintre cele mai bune alegeri pe care le poti face in privinta achizitionarii unui astfel de produs. Avand probabil cel mai bun raport calitate-pret de pe piata, umidificatorul Philips este echipat cu tehnologia NanoCloud care reduce cu 99% numarul de bacterii emise in aer, un rezervor de 2l si poate acoperi 44m². Ofera incaperii tale o umidificare de 300ml/h. Aspectul modern il ajuta sa se integreze perfect in design-ul casei tale.

Locul 4. Star-Light UHS-4511UG

Iti prezentam umidificatorul Star-Light UHS-4511UG dotat cu un rezervor de 4.5l si un display led care contribuie foarte mult la aspectul modern al aparatului. Printre functiile cele mai importante ale acestui umidificator se regasesc: functia plasma, lampa UV, abur cald sau rece, control cu touch-screen, timer pentru a seta functionarea umidificatorului in functie de nevoile tale dar si o telecomanda pentru un control mai usor de la distanta. Este recomandat pentru incaperi de pana la 30m².

Locul 5. Ultrasonic VISOLI VS130

Acest model este ideal pentru spatiile de dimensiuni medii si mici. Are functia de aroma difuzor cu ultrasunete si functia de purificator de aer. Difuzorul de arome ajuta la reducerea elementelor poluante din incinte, chiar si camerele de fumatori. Este un model silentios, linistitor si sigur, care va asigura aer proaspat si mirosuri deosebite.