Ghid complet de cumpărare a lenjeriei de pat pentru a găsi salteaua ideală

By Ionela Ungureanu

De-a lungul anilor, continuu dormi mai puțin, dar în timpul zilei, perioadele scurte de somn sunt mai frecvente. Sunt acele mici pui de somn care compensează orele reduse de somn pe timp de noapte. Prin urmare, se poate spune că durata totală a somnului este similară cu cea a oricărei persoane adulte, deși cu o organizare diferită.

Cele mai recomandate saltele pentru persoanele in varsta sunt cele care nu exercita nici un punct de presiune asupra corpului si care faciliteaza miscarea astfel incat sa se rastoarne fara nici o problema. Mai presus de toate, o persoană în vârstă ar trebui să fie confortabilă, cele mai confortabile saltele sunt saltelele ferme, cu excepția cazului în care persoana este obișnuită să doarmă pe o saltea mai moale și, în acest caz, ce să facă, este să aleagă o saltea care se apropie de același confort.

Latexul sau vascoelasticitatea saltelelor sunt benefice in aceasta etapa a vietii deoarece sunt materiale adaptabile si evita punctele de presiune care ar bloca circulatia sangelui. În plus, latexul este elastic și este spuma care degajă cea mai mică căldură, ceea ce previne senzația de sufocare și dificultăți de mișcare noaptea sau de trezire dimineața.