Functie Ionizare, Aparate cu Garantie Extinsa

By Ionela Ungureanu

La ce sunt utile purificatoarele de aer

Purificatorul de aer este un aparat modern, care iti asigura un mediu mai sanatos prin filtrarea aerului din incaperea in care este folosit. Aerul este circulat prin purificator si trecut printr-o serie de filtre menite sa retina particulele nocive, de la cele mai grosiere, precum parul animalelor de companie sau praful, pana la cele microscopice: polen, acarieni, microbi. Cele mai bune purificatoare vor avea capacitatea de a inlatura din aer chiar si particule de proportii reduse, de sub 1 micron.

Cum alegi cel mai bun purificator de aer

In alegerea celui mai potrivit purificator pentru locuinta ta e important sa tii cont de cateva aspecte care tin atat de functionarea aparatului, de specificatiile tehnice ale acestuia, precum si de amplasarea in casa. Daca decizi sa il folosesti in dormitor sau birou, ia in calcul nivelul de zgomot si orienteaza-te catre un purificator silentios, care nu te va distrage de la activitatile tale. In functie de dimensiunea incaperii, poti opta pentru un purificator cu un debit de aer adaptat camerei. In evaluarea performantei, e bine sa ai in vedere principalele functii si dotari, precum si tipul si numarul de filtre incorporate.

Avantajele utilizarii purificatorului de aer

Atat sanatatea cat si confortul tau vor avea de castigat de pe urma folosirii unui purificator acasa. Aparatul reduce riscul aparitiei alergiilor si asigura un aer curat si proaspat. Prin eliminarea efectelor neplacute ale fumului de tigara, mirosul din casa devine unul placut. Un purificator de aer performant este o metoda facila de a asigura sanatatea ta si a celor dragi, pe termen lung, precum si de a crea in locuinta ta o ambianta agreabila.

Care sunt functiile cele mai importante la un purificator de aer

Cand cantaresti optiunile de purificatoare, pentru a-l alege pe cel mai bun, ia in calcul in primul rand eficienta in filtrare. O filtrare in mai multe stadii iti va garanta ca aerul din casa ta este improspatat corespunzator. De asemenea, functionalitatea va fi maximizata si de dispunerea filtrelor pe intreaga suprafata a purificatorului. Un aparat cu admisie de aer 360° va aspira aerul din toata incaperea, indiferen de pozitionare. Ca sa iti simplifici munca de intretinere, verifica sa includa si un indicator de schimbare a filtrului. Timerul si alte functii suplimentare, precum cea de ionizare a aerului, pot aduce plus valoare pe termen lung. Cele mai bune purificatoare ofera o gama variata de functii si pot fi comparate online anterior achizitiei, pentru a lua o decizie informata.