Curățați Perdelele și Draperiile

By Ionela Ungureanu

Curățați perdelele și draperiile

Perdelele arată prăfuite, perdelele galbene? Vă arătăm cum să le curățați ușor și să le uscați fără cute.

Curățați perdelele și draperiile

Cu un program blând, perdelele și draperiile pot fi spălate fără efort. (Foto de: kiyyah /

Spălați perdelele separat într-un ciclu blând

Perdelele trebuie curățate separat. Există două motive pentru acest lucru: în primul rând, împiedicați materialul alb să ia culoare din alte materiale textile. Pe de altă parte, se formează o mulțime de spumă în mașină în timpul ciclului de spălare. Dacă reîncărcați tamburul, apa de spălare se poate revărsa. Perdelele sunt spălate cu un program blând. Majoritatea mașinilor de spălat au programe speciale de spălare a perdelelor. În mod alternativ, perdelele pot fi spălate manual. Acest lucru se realizează cel mai bine din motive spațiale în cadă.

Agățați perdelele înmuiate sau rotiți-le ușor

Puteți preveni ridicarea perdelelor agățându-le picurând umed pe linie. Acest lucru se face cel mai bine în aer liber, într-un loc în care vântul bate ușor. Dacă acest lucru nu este posibil, perdelele pot fi aruncate la un număr minim de rotații. Apoi îl agățați direct la fereastră și îl deschideți astfel încât aerul să usuce perdelele.

Spălați perdelele cu atenție

Perdele colorate colora uneori atunci când sunt spălate. Prin urmare, acestea nu trebuie spălate împreună cu alte materiale textile. Materialul determină ce detergent este utilizat. Dacă nu sunteți sigur, alegeți un produs deosebit de ușor. Producătorul specifică pe etichetă dacă perdelele pot fi aruncate sau chiar potrivite pentru uscător. Apoi, fierul poate fi folosit. Pentru a preveni decolorarea culorilor, fierul din partea stângă. Cusăturile și buclele care sunt prezente au nevoie de o atenție deosebită.

Rating: Ø 3.1 (9 voturi)