Cum se spală jaluzelele? Cum să spălați, cum să curățați perdelele de acasă, cum să aveți grijă de produse

By Ionela Ungureanu

Cum se spală jaluzelele?

Jaluzelele rulante, încorporate în viața modernă, sunt ușor de întreținut și de utilizat. Dar, în ciuda caracteristicilor excelente, acestea trebuie, de asemenea, să fie curățate, în special în cazul curățării umede.

Este posibil să se ude?

Proprietarii unor astfel de jaluzele textile sunt conștienți de faptul că materialul din care sunt fabricate are o impregnare specială. Protejează jaluzelele de roți de o multitudine de murdărie și praf. Dar indiferent cât de bună este o astfel de impregnare, mai devreme sau mai târziu, perdelele trebuie curățate și nu întotdeauna și impuritățile pot fi administrate cu ajutorul curățării chimice. Și cei mai mulți oameni în această situație se întreabă dacă este posibil să spălați blind-urile pe cont propriu și cât de bine să le faceți. Să facem asta drept.

Cu mâna

Spălare manuală este permisă.Este adevărat că se recomandă să nu se producă mai mult de o dată la șase luni. În plus, aceasta poate fi efectuată chiar și după ce nu a fost posibil să se scape de poluarea existentă cu ajutorul curățării chimice.

Spălarea manuală a jaluzelelor de țesături la domiciliu are două soiuri: spălarea generală și îndepărtarea anumitor pete.

În primul caz, toată lenjeria este supusă spălării. Procesul în sine constă în următoarele etape: Scoaterea jaluzelelor de la ferestre. Apoi, trebuie să puneți perdeaua în baie, astfel încât să nu ezite și să se îndoaie. Într-un castron separat, o cantitate mică de detergent este diluată în apă caldă. Folosind un burete, lichidul rezultat este distribuit uniform pe toată suprafața jaluzelelor. Curățați produsul trebuie să fie mișcări netede și moi, astfel încât să nu se deterioreze materialul însuși și impregnarea acestuia. Jaluzelele sunt clătite bine sub apă curentă de la duș până când spuma dispare. Clătiți produsul trebuie să fie deosebit de atent. În caz contrar, perdelele pot rămâne pete urâte. Acum, rolshtora ar trebui să fie uscat bine. Nu le puteți stoarce cu mâinile. Pentru a usca produsul expus pe o suprafață plană, aliniați-l cu mâinile și lăsați-l timp de câteva ore. Apoi, perdelele sunt întoarse spre cealaltă parte, rearanțate și lăsate până la uscarea finală. Acum rolele pot fi atârnate în poziție.

Atunci când se spală manual perdelele în acest fel, ar trebui să se acorde prioritate detergenților care au un nivel neutru de aciditate. Aceasta va permite păstrarea integrității impregnării repetate a murdăriei produsului. Pentru curățare este mai bine să folosiți un burete obișnuit moale. Temperatura apei nu trebuie să depășească 37 de grade. Aici merită acordată atenție materialului din care sunt fabricate jaluzele. Fiecare țesătură trebuie să fie curățată și uscată într-un mod specific. De regulă, producătorii de astfel de produse pun informații detaliate despre spălarea umedă în instrucțiuni sau echipează rolurile cu pictograme speciale. Aceste materiale ar trebui studiate cu atenție în fiecare caz, deoarece succesiunea acțiunilor poate fi puțin diferită. Unele țesături nu au voie să fie spălate.

Dacă spălarea este efectuată manual pentru a scăpa de pete, succesiunea acțiunilor va fi după cum urmează: Îndepărtați rashtorul din fereastră și întindeți-l pe o suprafață plană.

Aplicați o cantitate mică de produs de îndepărtare a petelor pe bază naturală pe un burete moale.

Împrăștiați amestecul la fața locului cu burete de burete și lăsați-l la timpul specificat de producător.

După perioada indicată, frecați ușor pata cu un burete înmuiat din nou la îndepărtarea petelor.

Folosind o ștergătoare umedă sau doar apă, curățați perna de agentul de curățare.

Apoi trebuie să lăsați-o să se usuce. În general, nu este nimic dificil în spălarea manuală a jaluzelelor. În practică, acest tip de curățare nu durează mai mult de o oră.

În mașina de spălat

Pentru mulți, se pare că spălarea mâinilor a rulourilor de role blind este problematică și, prin urmare, se întreabă cum le puteți spăla într-o mașină de spălat. Până de curând, sa crezut că un astfel de produs poate fi spălat cu apă și detergent numai cu mâna. Astăzi, situația sa schimbat puțin.

Disponibilitatea curățării umede a unui astfel de produs într-o mașină de spălat direct depinde de materialul fabricării acestuia.

Unele jaluzele de pânză sunt lavabile la mașină. În același timp, este necesar să alegeți cel mai delicat agent de curățare.Modul de spălare propriu-zis ar trebui să fie cât mai delicat posibil. După terminarea procesului de lucru, trebuie să se răspândească pe o suprafață plană și să se slefuiască cu atenție cu mâna. Dar, înainte de a alege o astfel de spălare, este imperativ să examinați toate recomandările și avertismentele producătorului. Până în prezent, spălați jaluzelele într-o mașină de scris numai în cazuri excepționale. Majoritatea modelelor acestor produse sunt concepute special pentru spălarea mâinilor.

Cum să tragi?

Dar, indiferent de tipul spalarii ales, primul element din planul de actiune este indepartarea draperiilor. În funcție de soiul lor, această acțiune poate fi efectuată în moduri diferite. Cu toate acestea, secvența generală de acțiuni este aproape aceeași: Îndepărtarea jaluzelelor Întoarcerea țesăturii într-o rolă folosind un lanț. Îndepărtarea suportului în sine. Scoateți dopurile din părțile laterale. Îndepărtarea rețelei din parchet.

Aici trebuie să țineți cont de faptul că, în timpul spălării mâinilor, perdelele nu pot fi îndepărtate din conducta pe care se înfășoară. Dacă producătorul indică admisibilitatea spălării mașinii, perdelele trebuie îndepărtate fără întârziere.

Jaluzelele mini sunt îndepărtate într-un mod similar, dacă au fost fixate pe streașină. În cazul atașării pe bandă dublă, tot ce este necesar este să desprindeți banda de pe partea laterală a perdelei de pe banda atașată la rama ferestrei din plastic. Dezmembrarea parțială a jaluzelelor cu role nu este dificilă, mai ales dacă au fost instalate independent. De fapt, întreaga procedură de eliminare nu durează mai mult de 10 minute.

uscare

Mai devreme în articol a fost deja menționat că perdelele spălate ar trebui să fie uscate pe o suprafață plană și uniformă, netezindu-le cu atenție cu mâinile. Cu toate acestea, aceasta nu este singura uscare subtila a acestui produs. De asemenea, merită să vă reamintiți că atunci când uscați, nu puteți folosi alte efecte termice suplimentare sub formă de fier, uscător de păr sau încălzitor. Straturile de pânză uscate trebuie să fie în mod natural. În timpul acestui proces, este necesar să se asigure că razele directe ale soarelui strălucitor nu cad pe țesătura în sine. Acest lucru poate duce la deformarea produsului sau la decolorarea prematură a țesăturii.

Perdelele ar trebui să fie atârnate pe ferestrele din plastic după ce au fost complet uscate, dar pe cele din lemn este mai bine să le aibă într-o formă puțin uscată.

Pentru a accelera procesul de uscare, dacă este necesar, sub perdea, puteți pune un prosop mare de terry sau altă țesătură care absoarbe umezeala. Este necesar să se asigure că pânza a fost într-o stare perfect netedă. În caz contrar, ferestrele vor atârna perdele cu pliuri.

Ce să nu faci?

Acum că știi cum să ștergi jaluzelele, știi, e timpul să vorbești și Ceea ce absolut nu puteți face în timpul acestui proces: Mai întâi de toate, amintiți-vă temperatura apei. Nu trebuie să fie prea fierbinte, deoarece contribuie la deformarea țesăturii, precum și la subțierea repelii solului. În apa rece, detergenții se dizolvă extrem de prost. Este important să găsiți un teren intermediar și să respectați în totalitate recomandările producătorului cu privire la regimul de spălare și uscare a temperaturii.

Nu trebuie să fie prea fierbinte, deoarece contribuie la deformarea țesăturii, precum și la subțierea repelii solului. În apa rece, detergenții se dizolvă extrem de prost. Este important să găsiți un teren intermediar și să respectați în totalitate recomandările producătorului cu privire la regimul de spălare și uscare a temperaturii. Curățarea umedă manuală este preferată. Dacă producătorul nu a indicat că este acceptabilă utilizarea mașinii de spălat în grija produsului, atunci este absolut imposibil să spălați perdelele în acesta. În caz contrar, în loc de jaluzele de țesături frumoase, veți obține o bucată de țesătură fără formă, cu multe pliuri.

Nu puteți usca sau spăla produsul pe o suprafață neuniformă, acest lucru va duce la deformarea pânzei în sine, iar în viitor va fi imposibil să se îndepărteze faltele. Nu puteți folosi fierul pentru călcarea perdelelor. Materialul va fi deteriorat și va fi posibil să se uite de prezența impregnării speciale.

acest lucru va duce la deformarea pânzei în sine, iar în viitor va fi imposibil să se îndepărteze faltele. Nu puteți folosi fierul pentru călcarea perdelelor. Materialul va fi deteriorat și va fi posibil să se uite de prezența impregnării speciale. Merită să ne amintim că, chiar dacă jaluzelele de țesături pot fi spălate într-o mașină de scris, nu pot fi utilizate pentru uscare sau chiar o călcare ușoară a acestui produs.

Utilizarea acestor funcții va duce la o deteriorare imediată a aspectului perdelelor, precum și la o deformare semnificativă a pânzei în sine.

Pentru spălare puteți folosi numai produse de curățare sigure cu un echilibru neutru acid-bază. Aplicați unele produse agresive, este imposibil, din nou datorită pierderii formei și culorii produsului. Amintiind toate aceste interdicții, puteți să vă păstrați cu ușurință rolele preferate în formă perfectă pentru o lungă perioadă de timp.

Recomandări utile

Dacă vă ocupați în mod regulat de rolele cu curățare uscată, ar trebui să le spălați aproximativ o dată la șase luni. Dacă dintr-o dată vă îndoiți de posibilitatea de a folosi detergenți pentru spălare sau de perdele care nu pot fi spălate, acestea trebuie să fie curățate la fiecare șase luni. Mulți oameni cred în mod corect că este mai bine să utilizați versiunea manuală a spălării, chiar și pentru perdelele care pot fi spălate în mașină. Este mai ușor pentru o persoană să controleze forța de impact asupra țesăturii și, în orice caz, chiar și spălarea cea mai delicată într-o mașină de scris nu poate fi comparată cu o curățare manuală atentă.

Asigurați-vă că înainte de spălare trebuie să cunoașteți recomandările producătorului privind temperatura, posibilitatea de a folosi detergenți, precum și frecvența spălării. Cunoașterea acestor informații va evita multe probleme în viitor. Recenzile proprietarilor de astfel de role blind confirma faptul ca respectarea regulilor de spalare, precum si cunoasterea a ceea ce nu poate fi facut, faciliteaza in mare masura ingrijirea acestor blind-uri si accelereaza procesul de spalare. Dacă urmați toate sfaturile și recomandările, puteți fi absolut siguri că jaluzelele dvs. vor fi nu numai întotdeauna curate, ci și ele vă vor servi de foarte mult timp.