Cum se curăță draperiile Sfaturi de curățare profundă, uscată și cu abur

By Ionela Ungureanu

Îmi place să creez conținut gratuit plin de sfaturi pentru cititorii mei, dvs. Nu accept sponsorizări plătite, părerea mea este a mea, dar dacă considerați că recomandările mele sunt utile și ajungeți să cumpărați ceva care vă place prin unul dintre linkurile mele, aș putea câștiga un comision fără niciun cost suplimentar pentru dvs. Află mai multe

Praful, părul animalelor de companie și alte particule se pot aduna cu ușurință pe draperii. Dacă sunt lăsate necontrolate, acestea pot face ca draperiile să pară plictisitoare și anost.

De asemenea, praful poate declanșa probleme de sănătate cum ar fi alergiile, astmul și alte probleme respiratorii, deci este mai bine să păstrați întotdeauna draperiile fără praf.

În această postare, vă voi oferi câteva sfaturi rapide despre cum să prăjiți draperiile în mod eficient.

x To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video How to strip wire fast Modalități despre cum să praf draperii

Există două modalități majore de a îndepărta praful de pe draperii: prin curățare chimică sau prin curățare profundă.

Dacă nu știți ce metodă de curățare se potrivește cel mai bine draperiilor dvs., asigurați-vă că faceți următoarele:

Verificați eticheta de îngrijire de pe draperii . Producătorii pun întotdeauna recomandări de curățare acolo.

. Producătorii pun întotdeauna recomandări de curățare acolo. Aflați din ce țesătură sunt făcute draperiile. Rețineți că draperiile realizate dintr-o țesătură specială sau acoperite cu broderii tind să necesite o curățare și o manipulare speciale.

Acestea sunt doi pași importanți, deci asigurați-vă că le faceți, pentru a evita deteriorarea draperiilor.

Acum, să trecem la procesul de praf și curățare.

Draperii de curățare profundă

Curățarea în profunzime este recomandată pentru draperiile din țesături lavabile. Din nou, nu uitați să verificați eticheta înainte de a vă spăla draperiile.

Iată un ghid rapid pas cu pas pentru curățarea profundă a draperiilor.

Inainte sa incepi

Dacă draperiile sunt foarte prăfuite, deschideți fereastra înainte de a le da jos. Acest lucru va ajuta la minimizarea cantității de praf și a altor particule care ar zbura în interiorul casei.

Dacă draperiile sunt foarte prăfuite, deschideți fereastra înainte de a le da jos. Acest lucru va ajuta la minimizarea cantității de praf și a altor particule care ar zbura în interiorul casei. Așezați draperiile pe o suprafață plană și îndepărtați toate componentele hardware atașate la aceasta.

Pentru a îndepărta excesul de praf și resturi mici de pe draperii, folosiți un aspirator ca BLACK + DECKER Aspirator portabil Dustbuster.

Utilizați duza de crăpătură care vine cu aspiratorul pentru a intra în zonele greu accesibile din draperii.

Folosiți doar detergent lichid ușor sau dizolvați detergentul sub formă de pulbere în apă înainte de a-l adăuga la draperii.

Mașini de spălat draperiile

Așezați draperiile în mașina de spălat și folosiți apă rece. Programați mașina de spălat pe baza tipului de țesătură din care sunt confecționate draperiile.

Scoateți rapid draperiile de pe mașină după ce le-ați spălat, pentru a evita excesul de ridare.

De asemenea, cel mai bine este să vă călcați draperiile în timp ce acestea sunt umede. Apoi, agățați-le, astfel încât să cadă la lungimea potrivită.

Spălarea mâinilor draperiilor

Umpleți ligheanul sau găleată cu apă rece și apoi puneți-vă draperiile.

Adăugați detergentul și rotiți draperiile.

Nu frecați și nu frecați draperiile pentru a evita ridurile.

Scurgeți apa murdară și înlocuiți-o cu apă curată. Rotiți și repetați procesul până când săpunul a dispărut.

Uscați aerul draperiile.

Acum, că știți cum să prăjiți draperiile prin curățarea profundă, permiteți-ne să trecem la curățarea chimică.

Draperii de curățare chimică

Dacă eticheta de îngrijire a draperiei dvs. spune că trebuie spălată manual, nu încercați niciodată să o spălați cu mașina. În caz contrar, ați putea ajunge să vă distrugeți draperia.

Curățarea uscată este de obicei recomandată pentru draperiile acoperite cu broderii sau realizate din materiale sensibile la apă sau căldură, cum ar fi lână, cașmir, catifea, brocart și velur.

Din păcate, curățarea chimică este cel mai bine făcută de profesioniști. A face acest lucru pe cont propriu poate fi destul de riscant.

Dacă aveți de-a face cu draperii scumpe, vă sugerez să lăsați curățenia profesioniștilor.

Spre deosebire de curățarea profundă care folosește detergent și apă, curățarea chimică utilizează un tip special de solvent lichid pentru curățarea draperiilor.

Acest solvent lichid conține puțin sau deloc apă și se evaporă mai repede decât apa, astfel denumirea de „curățare chimică”.

De asemenea, curățătorii profesioniști folosesc mașini controlate de computer pentru a curăța draperiile și alte țesături numai pentru curățarea uscată.

Solventul pe care îl folosesc este mult superior apei și detergentului atunci când vine vorba de îndepărtarea prafului, murdăriei, uleiului și a altor reziduuri de pe draperii.

Odată ce draperiile au fost curățate la uscat, acestea vor fi aburite și presate pentru a elimina toate ridurile.

Curățarea uscată se face de obicei cel puțin o dată pe an, în funcție de recomandările producătorului de draperii.

Curățarea cu abur: o alternativă la curățarea profundă și uscată a draperiilor

Acum, dacă curățarea în profunzime este puțin costisitoare sau consumă mult timp și curățarea uscată este prea costisitoare, puteți încerca întotdeauna curățarea cu abur.

Din nou, înainte de a continua cu această metodă, asigurați-vă că verificați eticheta draperiilor pentru a ști dacă le puteți curăța cu abur.

Curățarea cu abur este relativ ușor de făcut. Tot ce aveți nevoie este un curățător de aburi puternic, cum ar fi Aparat de îmbrăcăminte PurSteam, si apa:

(vezi mai multe imagini)

Ghid rapid pas cu pas pentru curățarea cu abur a draperiilor:

Țineți duza cu jet de abur la aproximativ 6 inci de draperie. Pulverizați draperia cu abur din partea de sus coborând. Când lucrați la liniile de cusătură, apropiați duza aburului. După pulverizarea întregii suprafețe a draperiei cu abur, înlocuiți duza cu jet cu țesătura sau instrumentul de tapițerie. Țineți furtunul aburului în poziție verticală și începeți să rulați ușor instrumentul de curățare pe draperie, de sus în jos. După ce ați terminat, repetați procesul pe partea din spate a draperiei, apoi lăsați-l să se usuce la aer.

În timp ce curățarea cu abur este un lucru pe care îl puteți face în mod regulat pentru a vă asigura că draperiile nu sunt praf, este totuși recomandabil să curățați în profunzime sau să vă curățați curatele din când în când.