Cum organizezi o bucatarie mica pentru eficienta maxima

By Ionela Ungureanu

Facebook

Tweet

Pinterest

Email

Daca ai o bucatarie mica din care multimea de ustensile pare sa dea pe dinafara, cu siguranta nu iti face placere sa o folosesti. Iata cum organizezi o bucatarie mica, creand spatiile de depozitare de care ai nevoie in locurile cele mai potrivite, dar si un design placut si o atmosfera relaxanta, pentru a o folosi eficient si cu placere.

1. Alege o masa inalta

Opteaza pentru o masa de tip bar, cu raft dedesubt. Bucataria va arata mai aerisita, iti va si ramane mai mult spatiu la dispozitie si vei avea un loc de depozitare in plus.

2. Cum organizezi o bucatarie mica. Placa de perete

Cu siguranta nu ai destul loc in dulapurile pe care le poti pune in spatiul restrans pe care il ai la dispozitie. Monteaza o placa pe perete pentru a atarna ustensilele pe care le folosesti cel mai des.

3. Cum organizezi o bucatarie mica. Foloseste eficient spatiul din dulapuri

Organizeaza interiorul dulapurilor astfel incat sa incapa cat mai multe lucruri si sa stea in ordine. Poti monta rafturi mobile peste cele existente sau sub ele.

Foloseste si usile pe interior pentru a atarna ustensile.

Sau pune un suport de dosare pentru a tine acolo hartia si foile pentru gatit.

Monteaza bare pentru a tine in ordine tocatoarele si tavile si a le lua si pune la loc usor.

4. Cum organizezi o bucatarie mica. Foloseste si exteriorul dulapurilor

Nu neglija spatiul de deasupra dulapurilor. Poti depozita acolo folosind cosuri pentru a tine lucrurile cat mai organizat si a le face cat mai usor accesibile.

Monteaza bare sub dulapuri pentru a atarna alte ustensile sau cosuri pentru a tine alimente pe care le consumi repede si n-are rost sa le pui in camara.

Foloseste un perete al dulapului, langa chiuveta, pentru a atarna tocatoarele.

Sau, daca ai loc, pune mici raftulete pe peretii exteriori ai dulapurilor. Poti pune acolo condimente si alte mici obiecte colorate care vor arata foarte bine.

Peretele exterior al unui dulap inalt poate fi folosit pentru a depozita unele vase. Vei da astfel nu numai utilitate acestui spatiu, dar vei crea si un decor potrivit.

5. Cum organizezi o bucatarie mica. Masca de chiuveta

Montand pur si simplu o bara metalica de care pot sta atranate produsele de curatenie cu pulverizator, vei castiga spatiu in masca chiuvetei si vei mentine mult mai usor ordinea inauntru.

Daca ai loc pe un perete exterior al mastii de chiuveta, foloseste-l pentru a atarna unele instrumente.

6. Cum organizezi o bucatarie mica. Extra spatii de depozitare

Daca ai multe cutite care nu au loc in suportul pentru tacamuri din sertar, iata o solutie ingenioasa de depozitare pentru ele: un suport magnetic pe perete.

Foloseste recipiente metalice pentru condimente, pe care le poti pune usor pe suprafete metalice altfel neutilizate cum ar fi hota. Le vei avea chiar acolo unde le folosesti.

Foloseste si peretele de deasupra aragazului, pentru a avea acolo vasele si ustensilele de gatit pe care le folosesti cel mai des.

Sursa:

Poti consulta mai multe idei de organizare in bucatarie aici.

Daca ti-a placut acest articol, te asteptam sa intri in comunitatea de cititori de pe pagina noastra de Facebook, printr-un Like mai jos: