Cum alegi perdelele şi draperiile în funcţie de culorile din cameră

By Ionela Ungureanu

Cum alegi perdelele şi draperiile - ponturi utile

Perdelele şi draperiile completează spaţiul unui camere,iar alegerea lor este foarte importantă. Dacă te întrebi cum alegi perdelele şi draperiile, trebuie să ştii că nuanţele perdelelor şi draperiilor trebuie să ţină cont de culorile din cameră. Culorile pereţilor şi mobilei îţi vor da o idee despre ce culori să pui la fereastră.

În funcţie de culorile pe care le-ai ales pentru cameră,iată câteva sfaturi pentru cum alegi perdelele şi draperiile.

Mai întâi,trebuie să ştii că peretele cu fereastră este de preferat să rămână cât mai liber,pentru a crea ideea de spaţiu mare. Dacă ai camere mici,este bine să te orientezi să cauţi perdele fine,aproape invizibile,de culoare deschisă şi draperii cu două nuanţe mai închis decât perdelele. Pentru spaţiile mari,poţi alege şi culori mai închise,combinaţia de perdea simplă fină crem şi draperii grele violet poate fi o alegere excelentă pentru camera de zi.

Cum alegi perdelele şi draperiile pentru dormitor

Perdelele şi draperiile trebuie să urmărească aceeaşi linie,materialele să se potrivească,iar nuanţele să fie apropiate sau în contrast frumos. Cele pentru dormitor trebuie să dea un aer intim,aşa că poţi să te gândeşti la draperii din bumbac şi perdele din material fin şi moale. Cele din bucătărie ar trebui să fie de culori foarte deschise,de obicei bucătăria este un loc unde se adună familia la masă şi este nevoie de lumină.

Perdelele şi draperiile pentru bucătărie

Când vine vorba de cum alegi perdelele şi draperiile pentru bucătărie, cele mai frumoase sunt draperiile scurte şi creţe,din material mai gros cu motive înflorate sau cu dungi. În loc de perdea,poţi pune o jaluzea de culoare mată.

În sufragerie perdelele şi draperiile ar trebui să fie de culoare deschisă,mai ales dacă ai flori la fereastră. Se poartă foarte mult perdelele alb-transparent şi draperii care acoperă doar partea de sus a ferestrelor şi lateralele,lăsând să se vadă priveliştea frumos. Sunt ca nişte eşarfe pentru geam şi dau un aer romantic şi intim.

Cum alegi perdelele şi draperiile în funcţie de culorile din cameră. Culori deschise

– alege perdele şi draperii crem-bej de bumbac pentru camere cu pete de culori pronunţate

Dacă ai,de exemplu,un covor albastru închis şi accesorii crem în cameră,cea mai bună alegere pentru fereastră ar fi crem,bej sau alb-gălbui. Nu uita că aceste culori neutre sunt foarte frumoase pentru ferestre,mai ales în spaţiile unde vin musafiri sau unde este nevoie de lumină,cum este bucătăria. Dacă ai ales culori neutre cu câteva pete de culoare aprinsă în cameră,lasă fereastra cât mai liberă şi de culori cât mai deschise.

– perdele albe şi draperii portocaliu cărămiziu

Cum alegi perdelele şi draperiile dacă ai un dormitor vintage

Dacă dormitorul tău arată vintage,şi este alb sau de culori foarte deschise,poţi contrasta cu draperii închise la culoare. Portocaliu cărămiziu este o culoare liniştitoare şi foarte plăcută pentru un dormitor modern. O altă culoare cu care poţi contrasta dormitorul alb este şi lila sau mov deschis. Poţi să te orientezi şi spre ceva alb-negru,de exemplu,poţi înfrumuseţa camera albă cu câteva accesorii alb-negru,inclusiv cu o draperie în dungi alb-negru sau alb cu pete negre.

– perdele bej şi draperii galben cu flori roşii

În cazul în care ai mobilă crem-bej, iată ce trebuie să ştii despre cum alegi perdelele şi draperiile. Mobila confortabilă crem-bej se potriveşte minunat cu perdele bej şi draperii bej-galben cu flori roşii sau alte forme. Pentru a contrasta şi mai mult,poţi adăuga accesorii roşii,cum sunt pernele pentru fotolii sau pat. Aceste culori merg excepţional cu mobila pe stil vechi maro închis.

Cum alegi perdelele şi draperiile în funcţie de culorile din cameră. Alte idei

– jaluzea în loc de perdea şi draperii suprapuse

Dacă vrei un aer cu adevărat intim pentru camera de zi sau pentru dormitor,poţi opta pentru o jaluzea gri-bleu în dungi şi draperii de culoare alb mat,din material fin care se lasă greu,pe care să le suprapui. Pune pe pervaz într-o vază albă simplă câteva flori albe pentru a crea o atmosferă feerică.

Ce sunt draperiile clepsidră

– fără perdele,dar cu draperii clepsidră

Dacă ferestrele tale sunt largi şi foarte deschise,cu o privelişte minunată,încearcă să laşi lumina şi priveliştea să te bucure cât mai mult. Renunţă la perdele şi pune draperii clepsidră,adică draperii simple din material mai greu,cât mai lungi,pe care să le legi la mijloc. Culoarea poate fi o nuanţă asemănătoare cu culoarea pereţilor. Dacă nu eşti foarte hotărâtă,gri fumuriu dă bine aproape cu orice.