Coarde De Corzi (40 De Fotografii): șir Pentru Perdele, Instalarea Cârligelor Universale De Tavan, Opțiune Pe Două Rânduri, Cum Să Curățați Pe Balcon Sau Loggia

By Ionela Ungureanu

Proiectarea corectă a deschiderii ferestrei constă în selectarea de perdele și cornișe potrivite. Cornisele cu coarde sunt deosebit de populare acum. Datorită designului lor simplu, se încadrează perfect în stilul clasic, hi-tech și minimalism. Astfel de mici cornișe pot fi atașate atât la perete, cât și la tavan folosind consolele speciale. După ce ați citit acest articol, veți învăța o mulțime de lucruri utile și interesante despre cornișele cu sfoară.

Image

Caracteristici ale

Principala caracteristică care distinge cornișele de șir de alte modele este designul lor special. Principalele părți ale unei astfel de cornișe (indiferent de tipul de instalație) sunt:

o sfoară pentru perdele este un fir de oțel tensionat, vopsit în argint, aur sau bronz;

parantezele sunt dispozitive pentru atașarea unui șir de oțel (sub formă de paranteze), pot fi realizate sub formă de vârfuri decorative;

cârlige sau șnururi pentru conectarea perdelelor și a tijelor pentru perdele, realizate de obicei pentru a se potrivi cu culoarea cablului.

Image

Cornișele cu coarde pot fi atașate:

pe perete - direct la deschiderea ferestrei;

pe tavan, datorită căreia înălțimea camerei crește vizual;

între doi pereți opuși, transformându-se într-un ecran;

pe perete (sub un unghi).

Image

Image

Image

Șirul pentru perdele poate ajunge la cinci metri în dyne, dar aceasta nu este limita. Un astfel de fir poate fi plasat nu numai într-un singur, ci și în două, trei rânduri (între paranteze). Acest lucru vă permite să combinați mai multe tulle de diferite culori și să creați un interior neobișnuit de frumos. După reglare, puteți îndepărta excesul de lungime al firului cu clești sau îl puteți roti și ascunde cu grijă pe lateral… Merită să acordați atenție nu numai designului, ci și următoarelor caracteristici de utilizare. Doar o țesătură textilă ușoară poate fi agățată pe cornișe de șir: sifon, tul, voal sunt cele mai potrivite pentru ele. Perdelele sau draperiile sunt prea grele, firul de oțel se va lăsa sau se va rupe sub greutatea lor în punctul de fixare cu capse.

Image

Perdelele ușoare din jacquard, satin sau bumbac sunt cel mai bine fixate cu cârlige pe două cabluri simultan. Pentru a plasa lambrequins, puteți utiliza al treilea rând de șiruri.

Instalarea streașinii nu depinde de tipul suprafeței… Pereți din cărămidă, beton, lemn sau plăci de tavan standard din beton și beton armat - cornișa de sfoară este perfectă pentru ei. Cu toate acestea, există o excepție: această cornișă nu este instalată pe gips-carton și pe tavanele întinse.

Image

Image

O țesătură întinsă sau o pânză din PVC nu numai că se poate întinde, ci și se rupe sub greutatea structurii. Dacă apartamentul dvs. are astfel de plafoane, atunci este recomandabil să instalați șirul de cornișă pe perete.

Image

Image

Un șir de oțel este coroziv ca orice alt metal, deși într-o măsură mai mică. Nu ar trebui să agățați cornișe de șnur în aer liber - de exemplu, într-o cabană deschisă de vară. În încăperile umede, acestea vor trebui îngrijite frecvent și temeinic.

Image

Firele acoperite cu soluții speciale anticorozive ajută la evitarea coroziunii. Dar nu oferă protecție fiabilă și pe termen lung, ci prelungesc viața produsului doar în condiții de cameră.

Image

Soiuri

Diferențele dintre modelele de cornișe cu coarde sunt exprimate în varietatea de culori, forme și prezența elementelor decorative. După cum sa menționat mai sus, șirurile de perdele sunt realizate în diferite culori: argintiu, auriu, bronz.

Image

Produsul poate avea nu numai oțel, ci și placare de alamă, crom sau cupru cu un strat protector. Puteți face distincție între tipurile de instalare de fire cu un singur rând și cu mai multe rânduri. Cornisa de perete cu două rânduri de sârmă este deosebit de populară acum.

Image

O tehnică universală de mascare a cornișelor de șir de tip tavan este utilizarea unei benzi. Acoperind corzile, cârligele și ancorele streașinii, bara face structura mai sofisticată și mai ușoară. O varietate de opțiuni de culoare pentru benzi de baghete vă permit să potriviți șireturile-șiruri de perdea în diferite stiluri de interior. O turnare din plastic transparentă este perfectă pentru zonarea unei încăperi cu perdele de lumină.

Image

Pentru decorarea cornișelor, se utilizează paranteze de tot felul de forme și nuanțe. Aceste suporturi oferă produsului un aspect unic și atrăgător. Materialele din care sunt realizate sunt destul de variate. Poate fi tot felul de metale, lemn - sau chiar materiale sintetice. Acesta din urmă poate imita alama, aurul, cuprul, bronzul sau argintul. Aspectul parantezelor ar trebui să se potrivească cu stilul camerei. Pentru a face acest lucru, acestea sunt decorate cu sticlă, strasuri, lemn, plastic sau vopsite. Și forma suporturilor în sine este diferită. Pot fi realizate sub formă de forme geometrice simple, vârfuri, vârfuri sau au o formă mai complexă.

Image

Pentru a nu vă confunda în toate opțiunile, amintiți-vă două puncte principale. În primul rând, corzile, suporturile, scândurile și clemele de perdea trebuie să se potrivească în ceea ce privește designul și proporția. În al doilea rând, cornișa de sfoară (ca un singur produs) ar trebui să fie în armonie cu perdelele. Cel mai bine este să le combinați cu o pânză ușoară (sifon, organza, tafta).

Image

Image

Instalare

Cornișele cu șiruri sunt simple ca design, dar instalarea poate fi totuși dificilă pentru o persoană neexperimentată. Algoritmul de mai jos vă va ajuta să faceți față tuturor dificultăților și va contribui la o operare rapidă și corectă. Pentru instalare veți avea nevoie de:

instructiuni de instalare;

cornișă de sfoară demontată;

burghiu sau burghiu cu ciocan;

creion;

dibluri;

scară sau scară.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Determinați în prealabil locul pentru cornișă. Folosiți un creion și o scară pentru a marca peretele sau tavanul. Aici suportul se întâlnește cu suprafața. Marcați al doilea capăt al cornișei. Asigurați-vă că ambele puncte sunt pe aceeași linie dreaptă perpendiculară pe celălalt perete.

Image

Atașați paranteză la punctul marcat și desenați un cerc. Acest lucru este necesar pentru a găuri gaura.

Luați un burghiu sau un burghiu. Cu suportul atașat, faceți o canelură. Atașați suportul la suprafață folosind dibluri. Faceți aceste operații de cealaltă parte.

Image

Treceți firul de oțel prin orificiul din montajul instalat și trageți-l spre cealaltă parte a streașinii. Acolo, treceți-l din nou prin gaură și aduceți-l în primul punct. Așezați cleme sau cârlige pe toată lungimea (după cum este necesar). Acum fixați șirul, evitând orice slăbire în șir. Tensiunea necesară poate fi atinsă prin rotirea unui șurub special.

Image

Image

După ce vă asigurați că structura este fiabilă, tăiați sau rotiți restul șirului într-un cerc îngrijit. Este util dacă aveți nevoie să prelungiți cornișa. Dacă există o bandă decorativă în kit, folosiți șuruburi sau cuie pentru a o atașa la console. Acum puteți începe să atârnați tulul.

Image

Cum se curăță?

Necesitatea curățării cornișelor cu coarde se datorează prelungirii duratei de viață și păstrării aspectului atractiv al structurii. Curățarea frecventă este mai bună pentru orice produs decât curățarea limitată. Cu cât curățați mai rar suprafața cornișei, cu atât este mai dificil să scăpați de murdăria de pe ea mai târziu. Praful, rugina și diferitele pete sunt pete tipice pentru tijele metalice pentru cortină. Cea mai ușoară modalitate de a scăpa de praful de pe șiretele de streașină.Este suficient să ștergeți din când în când șirurile, parantezele, cârligele și benzile cu o cârpă. După curățarea umedă, asigurați-vă că ștergeți toate articolele. Acest lucru va preveni ruginirea suprafețelor metalice. Utilizați numai țesături naturale non-grosiere sau perii moi pentru a evita deteriorarea învelișului tijei cortinei.

Image

Diferitele pete sunt eliminate cu detergenți convenționali. În timpul curățării, este necesară demontarea parțială sau completă a structurii. Acest lucru vă va permite să ajungeți la toate locurile greu accesibile și să evitați întinderea firului. Curățarea tijelor de perdea necesită schimbări frecvente de apă curată, purtarea mănușilor de cauciuc de protecție și utilizarea de lichide și pulberi ușoare de spălat.

Image

Cel mai greu este să scapi de rugina de pe suprafața cornișei cu sfoară. În această situație, în loc de cârpe moi și apă cu săpun, veți avea nevoie de produse mai puternice.

Cu ajutorul unei perii metalice, a unui șmirghel, a unor substanțe chimice speciale pentru uz casnic și a unor eforturi, puteți face față aproape oricărei rugini. În plus, șirul pentru perdele trebuie tratat cu smalț sau lac special - pentru a proteja metalul și a crește durata de viață. În plus, maeștrii recomandă acoperirea firului cu agenți anti-statici.

Image

Exemple în interior

Cornisa cu sfoară poate fi utilizată în sufragerie sau dormitor, pe balcon sau logie, în bucătărie, în birou sau în camera copiilor. Datorită greutății ușoare a structurii, ușurinței de instalare și capacității de a regla lungimea, astfel de produse pot fi numite o opțiune excelentă. Arată deosebit de bine cu ferestrele dreptunghiulare. Acest model este perfect pentru camere cu tavane joase, deoarece nu rupe peretele pe orizontală. Aceste structuri nu supraîncarcă interiorul, sunt convenabile pentru instalarea într-o nișă.

Image

Cornisa cu coarde este în perfectă armonie cu stilul clasic. Scândurile cu turnare complicată din stuc sunt o caracteristică distinctivă și baza unui astfel de interior. Corzile simetrice ușoare cu cârlige strălucitoare adaugă o notă de grație și ușurință. Opțiunea cu sfaturi decorative complexe pe streașina aurie va arăta destul de potrivită. Dacă se dorește, astfel de cornișe de sfoară pot fi ascunse într-o nișă.

Image

Acest model se potrivește perfect minimalismului. Datorită designului său simplu, este folosit mai des aici - în comparație cu alte tipuri de tije de cortină. Claritatea liniilor și severitatea cornișelor din șiruri metalice corespund stilului high-tech.

Image

În mod neobișnuit de reușit, puteți combina acest stil și acest produs în birouri. Împreună reprezintă funcționalitate și concizie.

Mărturii

Cumpărătorii de tije de perdea cu șir sunt unanimi în recenziile lor despre astfel de produse. Acesta este un model excelent pentru camere mici sau spații cu tavane joase. Da, astfel de produse nu sunt concepute pentru perdele grele, nu pot fi așezate pe un tavan fals, dar acestea sunt dezavantaje minore. Numeroase răspunsuri pozitive confirmă acest lucru cornișele cu coarde devin din nou populare.

Image

În multe recenzii, consumatorii scriu despre costul redus și instalarea ușoară a produsului. Unii notează posibilitatea de a atașa două tipuri de tul ușor folosind mai multe corzi. Alții apreciază o selecție largă de elemente decorative suplimentare și reglarea lungimii în cornișe cu șnur. Un avantaj incontestabil pentru mulți cumpărători este posibilitatea montării pe tavan a cornișei.

Image

Image

Cornișele cu coarde sunt decorațiuni moderne pentru ferestre pentru apartamente sau birouri. Acestea combină rigoarea și ușurința designului cu originalitatea datorită varietății tipurilor de vârfuri.

Aspectul clasic al unor astfel de tije de perdea te face să fii atent la perdelele care sunt atașate de ele. În combinație cu perdelele drepte, atrag atenția asupra lor - datorită culorii lor nobile metalice. Șirurile-șuruburi diferă în mod avantajos de alte modele prin varietatea finisajelor decorative și simplitatea.

Image

Pentru o prezentare generală a șnurului de lansetă pentru perdele, consultați următorul videoclip.