Clasamentul umidificatoarelor de aer. Top 10 cele mai bune modele

By Ionela Ungureanu

Odată cu debutul iernii și începutul sezonului de încălzire, începe o perioadă grea pentru organism. Vorbim nu numai despre faptul că este expus la frig, îngheț și vânt în exterior, dar și la umiditate redusă în aer. Radiatoarele și încălzitoarele care funcționează la putere maximă fac ca aerul uscat și cald să afecteze negativ pielea și părul, reduc concentrația și contribuie la problemele sinusului. Cu toate acestea, astfel de efecte negative ale perioadei de încălzire pot fi evitate prin achiziționarea unui umidificator. Acesta va asigura o umiditate adecvată în casa ta și va elimina problemele de somn sau o tuse supărătoare. Oferta de umidificatoare este foarte largă, așa că dacă nu cunoașteți subiectul, verificați sfaturile noastre despre cum să alegeți cel mai bun model.

Conținut

1 Umidificatoare de aer recomandate

1.1 Cele mai bune umidificatoare de până la 150 PLN

1.2 Cele mai bune umidificatoare de până la 300 PLN

1.3 Cele mai bune umidificatoare de până la 500 PLN

1.4 Cele mai bune umidificatoare de până la 1000 PLN

2 Când ar trebui să cumpărați un umidificator?

3 Umidificator de aer ieftin

4 Umidificatoare electronice – umidificator cu abur

5 Umidificatoare electronice – umidificator evaporator

6 Umidificatoare electronice – umidificator cu ultrasunete

7 Ce umidificator de aer ar trebui să cumpăr?

8 Umidificatoare bune

9 Funcțiile umidificatorului

10 Design-ul unui umidificator

Umidificatoare de aer recomandate

Cele mai bune umidificatoare de aer de până la 150 PLN

RAVEN EN005

Lotusuri Tech-Med

Cele mai bune umidificatoare de aer de până la 300 PLN

RAVEN EN003

RAVEN EN004

Cele mai bune umidificatoare de aer de până la 500 PLN

Philips HU4801 / 01

Stadler Form Oskar Little

Cele mai bune umidificatoare de aer de până la 1000 PLN

HB UH1100B

Stadler Form Oscar

Când ar trebui să cumpărați un umidificator?

Merită să ne gândim la un umidificator de aer în perioada toamnă-iarnă, adică atunci când caloriferele sau alte tipuri de radiatoare lucrează în casa sau în apartamentul tău. La început, însă, merită să verificați dacă există umiditate redusă în interiorul casei. Acest lucru poate fi realizat folosind un instrument numit higrometru. Dacă umiditatea este mai mare decât se preconizează cu standardele de 30%, este bine. Cea mai confortabilă situație pentru organism este dacă umiditatea este cuprinsă între 40 și 60%. Dacă umiditatea este mai mică, este necesar să ne uităm după un umidificator, deoarece situația este periculoasă pentru sănătate. Aerul uscat provoacă multe probleme, printre altele uscarea mucoasei nazale sau slăbirea sistemului imunitar. De asemenea, poate afecta negativ aparatele electrocasnice, de exemplu, provocând fisurarea mobilierului din lemn.

Umidificator de aer ieftin

Persoanele care caută modalități ieftine de a crește umiditatea din apartament, optează adesea pentru metode de acasă, cum ar fi creșterea florilor sau spălătoria zilnică. Utilizarea umidificatoarelor pentru radiatoare, adică cele neelectrice, este de asemenea o soluție populară. Acestea sunt recipiente din ceramică sau metal, care sunt umplute cu apă. Sunt atârnați de calorifer, iar apa pe care o acumulează se evaporă și hidratează ușor aerul din apartament. Deși astfel de umidificatoare tradiționale au avantajele lor, cum ar fi: preț redus sau dimensiuni mici, au o eficiență scăzută și au o suprafață limitată. Ele lucrează numai în casele oamenilor care doresc să ajute la hidratarea aerului din casă. Dacă problema cu umiditate scăzută este mai mare, este optim să pariați pe umidificatoare electronice.

Umidificatoare electronice – umidificator cu abur

Umidificatorul cu aburi produce aburi pe principii similare cu cel tradițional. Produce o ceață caldă invizibilă din apa din rezervor. Această apă este încălzită și amestecată cu aerul exterior, care intră în umidificator. Apoi, ceața generată este aruncată afară în cameră. Ba mai mult, aburul generat este steril, distruge bacteriile și microbii și ridică temperatura din cameră. Umidificatorul cu abur este de asemenea potrivit pentru inhalare. Foarte des este folosit în camerele copiilor. Cu toate acestea, trebuie amintit că consumă multă energie electrică și nu este foarte bun în zilele călduroase.

Umidificatoare electronice – umidificator evaporator

Modelul evaporativ este un umidificator care atrage aer într-o cameră care este hidratată și apoi îl eliberează sub formă de ceață rece. Aerul nu este încălzit aici, de aceea este rece. Aceste tipuri de umidificatoare economisesc energie și sunt foarte bune în aromaterapie. Umidificatorul evaporat nu este recomandat pentru apartamente mici. Dispozitivul este destul de tare și nu este plăcut la zumzet, ceea ce poate reduce confortul vieții.

Umidificatoare electronice – umidificator cu ultrasunete

Umidificatoarele cu ultrasunete sunt cele care emit unde sonore de frecvență foarte mare. Aceste valuri sunt inaudibile pentru oameni, dar sunt recunoscute de animalele de companie. Funcționarea umidificatoarelor cu ultrasunete constă în descompunerea moleculelor de apă din care este aruncată o ceață. În funcție de modelul ales, poate fi rece, cald sau plat. Această ceață este vizibilă oamenilor și se manifestă sub formă de picături destul de mari. Modelele de umidificatoare cu ultrasunete au adesea un higrometru construit, datorită căruia este posibil să controlați umiditatea încăperii în mod continuu. Avantajele lor includ și faptul că economisesc energie și liniște. Cu toate acestea, dispozitivele pot irita animalele de companie și necesită, de asemenea, o întreținere adecvată, adică înlocuirea periodică a filtrului.

Ce umidificator de aer ar trebui să cumpăr?

Pe lângă alegerea tipului de umidificator la cumpărare, ar trebui să acordați atenție și parametrilor dispozitivului. În primul rând, eficiența echipamentului este importantă, deoarece este vorba de ce suprafață poate hidrata și cât de intens poate acționa. Aceste mesaje pot fi găsite în descrierea tehnică a umidificatorului. Zona pe care o poate hidrata se administrează de obicei în m2 sau m3. Aceasta determină dimensiunea camerei în care dispozitivul va funcționa cel mai eficient. Cele mai mici modele pot oferi umiditate adecvată pentru un interior de 10-25 de metri, în timp ce cele mai mari modele cresc umiditatea chiar și pe o suprafață de 300 de metri2.

Capacitatea de evaporare este dată în milimetri pe oră sau litri pe zi. Acest parametru acoperă cantitatea de aburi / ceață produsă într-o perioadă de timp dată. Acest lucru este strâns legat de cantitatea de apă pe care o va folosi umidificatorul. Cele mai mici modele au nevoie de aproximativ 4 litri pe zi pentru funcționare, cel mai mare până la 60 de litri. Eficiența de evaporare este un parametru care depinde de suprafața de umidificare și de dimensiunea umidificatorului propriu-zis, precum și de tipul dispozitivului și de frecvența producției de abur. Când citiți descrierea tehnică a echipamentului, merită să aveți atenție și la timpul de funcționare al dispozitivului. Acest timp determină cât de mult poate lucra umidificatorul în timpul pauzelor, adică fără a schimba apa.

Puterea umidificatorului este de asemenea importantă. Acesta este direct legat de puterea pe care o consumă dispozitivul. Persoanele care caută umidificatoare cu economie de energie ar trebui să opteze pentru modele evaporative a căror putere variază între 20 și 50 W. Umidificatoarele cu putere medie sunt cu ultrasunete, consumă între 25 și 150 W, în funcție de ce ceața produsă. Pe de altă parte, atunci când cumpărați un umidificator cu abur, ar trebui să țineți cont de consumul mare de energie, de la 350 la 2000 W. Aceste intervale arată că consumul mai mare de energie se aplică modelelor care produc o ceață caldă. Așadar, dacă intenționați să folosiți un umidificator în fiecare zi, este mai bine să le alegeți pe cele mai eficiente din punct de vedere energetic.

Umidificatoare bune

Dacă doriți să cumpărați un umidificator bun, trebuie să vă uitați și la echipamentele acestuia. Echipamentul umidificatorului de aer include un rezervor de apă. Cu cât este mai mare, cu atât suprafața dispozitivului de hidratare este mai mare. Umidificatoarele cu un recipient mare sunt perfecte pentru casele în care dispozitivul funcționează în permanență. De asemenea, sunt convenabile dacă aveți puțin timp pentru a verifica nivelul apei la fiecare câteva ore. Atunci când alegeți un recipient pentru umidificator, este bine să verificați dacă acesta este demontabil, ceea ce face mai ușor să-l spălați și cum puteți controla nivelul apei din acesta, în acest interval rezervoarele pot fi transparente sau iluminate.

Filtrele, de asemenea afectează funcționalitatea umidificatorului. Ele sunt responsabile pentru a se asigura că ceața este curată. Filtrele umidificatoarelor sunt:

HEPA – curăță aerul de praf și alergeni,

carbon – elimină mirosurile neplăcute,

ceramică – filtrează apa și amestecă în timp ce elimină piatra,

duze – permite o distribuție mai bună a aburului.

Filtrele umidificatoare pot fi achiziționate separat, trebuie doar să verificați dacă se potrivesc cu modelul achiziționat.

Funcțiile unui umidificator de aer

Pe lângă faptul că umidificatorul crește umiditatea din cameră, poate avea diverse funcții suplimentare. Datorită lor, puteți controla nivelul de umiditate, vă permit, de asemenea, să utilizați dispozitivul mai confortabil. Aceste funcții nu se regăsesc pe toate modelele disponibile pe piață. Așadar, atunci când alegeți umidificatorul de aer, merită să fiți atenți dacă le are pe cele de care ne pasă. Cele mai populare funcții, dar și foarte practice ale unui umidificator de aer includ:

higrometru – aceasta este o funcție care vă permite să măsurați nivelul de umiditate în mod regulat; în plus, dacă dispozitivul constată că aerul din cameră a atins nivelul ideal, acesta se oprește și se pornește din nou doar când umiditatea scade sub normal; un umidificator cu higrometru permite măsurarea eficientă a umidității și automatizarea întregului proces,

stabilirea nivelului de intensitate a ceții secrete,

selectarea programelor de hidratare,

duza cu abur rotativ,

panou de control cu ​​afișaj,

indicatoare care semnalează lipsa apei în container,

oprirea automată în absența apei în container,

funcții care vă permit să programați timpul de funcționare al umidificatorului.

Umidificatoarele cu preț mai ridicat sunt de asemenea echipate cu o serie de funcții suplimentare. Pe lângă umidificarea aerului în sine, ele pot:

curăța de bacterii, mucegai și ciuperci,

ioniza, adică produce anioni care vor naturaliza ionii pozitivi în aer și, astfel, vor reduce riscul de hipoxie corporală,

dezumidifica – această funcție este utilă dacă apartamentul are prea multă umiditate, ceea ce poate duce la dezvoltarea mucegaiului și a ciupercilor și, astfel, a bolilor respiratorii.

Unele dintre umidificatoare pot fi, de asemenea, utilizate pentru inhalare medicinală sau aromaterapie cu uleiuri de parfum.

Design-ul unui umidificator

Proprietățile și funcționalitatea umidificatorului de aer sunt foarte importante, dar nu puteți uita de aspectul acestuia. Dispozitivul, pentru ca acesta să funcționeze legal, ar trebui să fie vizualizat, adică nu ar trebui să fie ascuns într-un dulap, de exemplu. Prin urmare, merită să vă asigurați că camera arată interesant și nu se desfigurează. Există umidificatoare de aer care nu sunt vizibile pe piață sau, dimpotrivă, cu un design interesant, care poate fi un element decorativ al interiorului. Umidificatorii pot lua o varietate de forme, de la personaje amuzante, poveștile pentru copii, până la vaze fanteziste care pot fi setate în camera de zi.