Cele mai bune dezumidificatoare: top 3, cel mai eficient dezumidificator

By Ionela Ungureanu

Lista scurta cu cele mai bune dezumidificatoare arata in felul urmator: Turbionaire Smart 10 Eco - lider printre dezumidificatoarele ieftine, Woods AD20 Hybrid - cel mai bun dupa performante si AlecoAir D12 Eco - cel mai bun dupa raportul pret-calitate.

Am incercat sa fac un clasament 3 cele mai bune dezumidificatoare, care sa corespunda celor 3 criterii utilizate frecvent de cumparatori. Pentru unii e important ca produsul sa fie ieftin si acceptabil ca calitate, pentru altii pe primul loc se afla performantele/calitatea, iar categoria cu numarul 3, care probabil e si cea mai numeroasa, prefera produse ce reprezinta un compromis intre calitate si pret.

Dezumidificatoare: la ce sunt bune?

Umiditatea sporita duce la formarea mucegaiului si a igrasiei. Acestea pot cauza probleme persoanelor cu alergie si in cazurile severe chiar distrugerea partiala a peretilor. Un dezumidificator bun poate rezolva problema in mai putin de 48 ore, important ca acesta sa fie ales corect. Ma refer in primul rand la capacitatea de colectare. Spre exemplu pentru o incapere de 20 mp, este bun si un dezumidificator cu capacitatea de 12 litri pe zi. Daca incaperea ce se doreste tratata masoara 30 mp, se cere un dispozitiv de cel putin 16 litri pe zi.

Cum ar trebui sa fie un dezumidificator bun?

In viziunea mea, dezumidificatorul ideal are o capacitatea de 14-15 litri/ zi sau mai mult, este dotat cu filtre astfel incat aerul emis sa fie mai curat, sa detina functia de ionizare, sa fie silentios si cat mai usor de folosit. Nivelul sonor are o importanta deosebita. Dezumidificatorul este lasat sa functioneze chiar si cateva zile la rand, deci nu ati dori ca acesta sa scoata foarte mult zgomot. Nivelul maxim acceptabil este undeva la 50-52 dB.