Cel mai bun dezumidificator: top 5 dezumidificatoare si aparate filtrare aer

By Ionela Ungureanu

Cel mai bun dezumidificator: top 5 dezumidificatoare

Discutam astazi despre un produs capabil sa imbunatateasca semnificativ calitatea vietii si chiar sa protejeze casa dvs.. Vom incerca in cele ce urmeaza sa aflam care este cel mai bun dezumidificator de aer, ba chiar intentionam sa cream un clasament format din 5 dezumidificatoare, unele din ele fiind produse hibride, adica dezumificator plus purificator.

Medicii spun ca umiditatea optima pentru o incapere ar trebui sa se integreze in intervalul 30-55%. Orice valoare peste 55% ar putea dauna casei dvs., dar mai important ar crea o stare de disconfort celor aflati in incapere.

Oferta de dezumidificatoare/aparate filtrare aer include unitati cu forme si dimensiuni diverse, important este sa alegeti unul ce s-ar potrivi nevoilor dvs.. Este vorba in primul rand despre suprafata locuintei unde va functiona dezumidificatorul, dar si de cantitatea de umiditate ce urmeaza sa fie eliminata.

In top-ul nostru, titlul de cel mai bun dezumidificator dupa raportul calitate/pret, a fost primit de AlecoAir D20 GRANDE. Acesta este urmat de aparatele: Woods AD20, Trotec TTK66E, Woods MDK26, si Trotec TTK110.

Cel mai bun dezumidificator: top 5 dezumidificatoare casnice

1. AlecoAir D20 GRANDE – cel mai bun dezumidificator

verifica pretul aici

Credem ca AlecoAir D20 GRANDE este cel mai bun dezumidificator dupa raportul calitate/pret. Acesta are o putere de 420W, capacitate absorbtie – 20 litri pe zi, 2 trepte de functionare, rezervor apa – 4 litri, WiFi, higrostat integrat, nivel sonor – 43 dB, cel mai ieftin dezumidificator din clasament. AlecoAir D20 GRANDE este destinat pentru spatiile cu suprafete de maxim 40 mp, dar cel mai bine este sa-l folositi in incaperi de 30-35 mp. Acolo aparatul se descurca foarte bine, reusind sa reduca umiditatea de la 70 la 53% in 3-3,5 ore.

2. Woods AD20 – cel mai bun dezumidificator hibrid

verifica pretul aici

Woods AD20 este un aparat de filtrare cu o capacitate de absorbtie de 20 litri pe zi si un debit maxim de 230 mc de aer pe ora. Fie vorba intre noi, Woods AD20 este o „mica” bijuterie printre printre produsele de tratare a aerului. Acesta integreaza functiile de dezumidificator si purificator. Din ce am gasit pana acum pe piata, Woods AD20 este probabil cel mai bun dezumidificator hibrid de pe piata. E elegant, foarte silentios, puternic, pot fi folosite ambele functii simultan si consuma foarte putin curent electric. Woods AD20 hybrid este fabricat din materiale solide si prezinta finisaje de calitate. Woods AD20 este un aparat ce il recomandam cu toata increderea. L-am testat si putem spune ca nu veti regreta nicio secunda achizitia lui.

Review-ul complet pentru Woods AD20 poate fi citit aici.

3. Trotec TTK 90 E

verifica pretul aici

Putere 520 wati, capacitate absorbtie 30 litri pe zi, rezervor de apa 5,2 litri, potrivit pentru spatii cu suprafate de pana la 90 mp.

Trotec TTK90E este suficient de puternic pentru reduce in cateva ore umiditatea aerului de la 70% la 40% intr-o incapere de 50-55 mp. Pentru asta dezumidificatorul este dotat cu un motor de 520 wati capabil de un debit de aer de 240 mc/h si un rezervor pentru apa de 5,2 litri. Un alt plus este nivelul relativ redus de zgomot produs la functionare. Producatorul declara 50 dB – adica cu vreo 20% mai zgomotos ca un frigider.

4. Woods MDK26

verifica pretul aici

Capacitate absorbtie 25 litri pe zi, putere consumata 240W, debit aer 174 mc/h, recipient apa 4 litri, higrostat incorporat, filtru ce poate fi indepartat si curatat, nivel zgomot – 50 dB, unul dintre cele mai puternice dezumidificatoare

Woods MDK26 este un dezumidificator destinat spatiilor intre 40 si 50 mp. Dispozitivul e puternic, destul de silentios, elegant si usor de folosit. Recenzia completa poate fi gasita aici.

5. AlecoAir D35 KOSMO – cel mai puternic dezumificator din clasament

verifica pretul aici

Capacitate absorbtie 35 litri pe zi, putere consumata 420W, debit aer 280 mc/h, recipient apa 5,6 litri, higrostat incorporat, filtru ce poate fi indeparta si curatat.

AlecoAir D35 KOSMO, aparatul ce s-a clasat pe locul 5 in top-ul ce anunta cel mai bun dezumidificator are parte doar de pareri bune din parte cumparatorilor. Se mentioneaza design-ul placut – D35 KOSMO e unul din cele mai elegante dezumificatoare de pe piata, nivelul sonor redus (45 dB) si eficienta de functionare. Unitatea a pierdut 4 pozitii din cauza pretului destul de mare.

Citeste si:

Cel mai bun aparat de aer condtionat: top 9

Cel mai bun dezumidificator profesional

Trotec TTK 120 S – verifica pretul aici – este mentiunea pentru varianta de dezumidificator cu capacitate sporita. TTK 120 S are un debit de aer de 510 mc/h si o capacitate de 35 litri pe zi. Aparatul este potrivit pentru spatii de pana la 140 mp, fie ca este vorba despe incaperi industriale, spatii comerciale sau locuinte. Trotec TTK 120 S este dotat cu un recipient pentru apa de 8 litri, iar functionarea sa produce un sunet de 56 dB.

Cel mai bun dezumidificator: cand am nevoie de unul

Exista vreo 4-5 semne care indica asupra depasirii nivelului maxim de umiditate intr-o incapere:

1. Mirosuri neplacute

Daca simtiti mirosuri urate in casa sa stiti ca aveti un exces de umiditate care trebuie eliminat. Daca aceste mirosuri sunt puternice, sa stiti ca este vorba deja despre mucegai, care printre altele in primele etape nu este vizibil.

2. Mucegai/igrasie pe pereti

Cel mai evident semnal al umiditatii mult prea mari este mucegaiul pe pereti. In acest caz un dezumidificator nu mai poate schimba radical lucrurile, de cele mai multe ori fiind nevoie de masuri mai radicale.

3. Disconfort personal

Daca stranutati des, aveti ameteli, dureri de cap ori chiar ochii umezi, sa stiti ca e foarte posibil ca nivelul umiditatii din casa sa fie mult peste valoarea maxima admisibila.

4. Daca observati condens sau chiar picaturi de apa pe geamuri, tevele din interiorul casei ori pereti, este din nou foarte posibil ca umiditatea sa fie prea mare.

Solutia: Daca aveti deja mucegai pe pereti, nu disperati, inca puteti rezolva problema. Cea mai simpla solutie este sa cumparati o solutie anti-igrasie, ori sa cumparati un inalbitor pe baza de clor si dupa ce indepartati mucegaiul, sa tratati bine-bine zona infectata cu solutia din dotare.

Daca cantitatea de mucegai este prea mare, si se afla in zone cu accesibilitate redusa, ar fi recomandabil sa apelati la un profesionist.

Dupa ce ati indepartat mucegaiul, cumparati un dezumidifcator. El va preveni revenirea igrasiei, dar de un mai mare ajutor, acest aparat este la profilaxia mucegaiului. Asta pentru ca e mult mai simplu sa previi o problema decat sa lupti cu ea.

Cum aleg un dezumidificator?

Daca utilizati dezumidificatorul pentru un spatiu mare >30 mp, aveti nevoie de un aparat puternic. Unii recomanda sa analizati in primul rand eficienta energetica, noi spunem insa ca este mai important ca produsul sa fie util. Deci atunci cand alegeti cel mai bun dezumidificator, vedeti intai capacitatea de absorbite a acestuia (litri/zi) si debitul de aer. Spre exemplu la o incapere de 20 mp, ar fi bun un dezumidificator cu capacitatea de absorbtie de 14/15 litri pe zi si un debitul de aer de 100 mc/h.

Bine aer fi ca dezumidificatorul ales sa nu fie foarte mare si cat se poate de silentios. Conditiile sunt valabile mai ales in cazul in care aparatul urmeaza sa lucreze toata ziua. Totusi, in primul rand vedeti ca aparatul sa fie suficient de puternic pentru a dezumifica incaperea, iar dimensiunea si nivelul de zgomot produs conteaza mai putin.

Citeste si:

Cel mai bun purificator de aer

Cel mai bun aparat de conditionat portabil