Care perdea de duș este cea potrivită? 5 sfaturi pentru curățarea perdelelor de duș, instalare și multe altele

By Ionela Ungureanu

Cuprins

Perdelele de duș sunt disponibile într-o mare varietate de materiale, culori și modele. Perdelele textile sunt deosebit de populare deoarece se usucă mai repede.

O alternativă la perdeaua de duș poate fi o rulou de duș. Acesta este atașat la tavan și poate fi rulat pentru a economisi spațiu după fiecare duș.

Pentru a evita creșterea mucegaiului, ar trebui să vă curățați perdeaua de duș în mod regulat. La uscare, asigurați-vă că perdeaua nu se încrețește.

De ce se lipeste perdeaua de dus?

Motivul stă în termic, cunoscut și sub numele de efect Bernoulli. Oferă ridicarea necesară pe aripile aeronavelor. Acest lucru creează flotabilitate în cabina de duș datorită aerului încălzit, care se ridică și atrage aer rece cu el de jos. Acest efect de aspirație se observă într-un perete exterior flexibil, precum cel al unei perdele de duș: este tras în interior și se lipeste de pielea umedă.

În majoritatea cazurilor, o perdea de duș este cea mai ușor de instalat și cea mai rentabilă formă de protecție împotriva stropirii pentru igiena personală în baie. Perdelele de duș sunt flexibile, sunt disponibile în multe modele și sunt foarte ușor de curățat, deoarece sunt adesea potrivite pentru mașina de spălat și pot fi astfel curățate cu ușurință.

Dacă s-au format bețișoare sau alte pete încăpățânate, perdeaua de duș veche poate fi la fel de ușor de îndepărtat și înlocuită cu una nouă. Aruncatele aruncate pot fi folosite ca protecție împotriva ploii pentru bicicletă sau motocicletă.

Aici la puteți găsi sfaturi și trucuri pentru tot ceea ce are legătură cu perdelele de duș, inclusiv instrucțiuni pentru asamblare și curățare .

1. Alegerea perdelei de duș perfectă

O perdea de duș colorată poate crea, de asemenea, o bună dispoziție într-o baie plictisitoare.

Perdelele de duș sunt disponibile astăzi într-o selecție aparent nesfârșită de motive, materiale, dimensiuni și forme. Ele sunt la fel de economisitoare de spațiu pe cât sunt de decorative . În funcție de gustul dvs. și pentru a se potrivi cu mobilierul de baie existent, perdelele de duș pot crea o senzație caraibiană sau pot funcționa ca un raft suspendat cu buzunare.

Imaginația nu cunoaște limite. O mulțime de producători și mărci oferă sugestii pentru fiecare gust și buget.

1.1. Decor pentru baie

Perdelele de duș aduc senzația de vacanță în baie atunci când sunt imprimate cu motive precum plaje, palmieri, valuri de ape sau apusuri. Cei care îl iubesc mai individual pot avea propriul motiv de sărbătoare imprimat pe perdeaua de duș.

Oricine dorește să-și înfrumusețeze baia fără prea mult efort va găsi o ustensilă practică și decorativă în perdeaua de duș . Perdelele de duș sunt deosebit de potrivite atunci când cada este folosită pentru dușul zilnic.

1.2. Perdea de duș pentru cadă

Un așa-numit păianjen de duș vă salvează o construcție laborioasă a unei perdele de duș pe cadă.

Dacă cada este doar o parte lungă a peretelui, soluția simplă de perdea de duș nu este disponibilă, deoarece una dintre cele două părți scurte , care în acest caz nu se așează de perete, are nevoie și de o protecție împotriva stropirii.

Șinele de duș curbate sunt disponibile în comerț: de cele mai multe ori, o astfel de șină de duș care face colțul este din plastic și, prin urmare, este ușoară. Cu toate acestea, experiența arată că cu cât este mai umed, cu atât perdeaua de duș este mai grea și că trage suportul de perdea de duș în consecință. În timp, tija curbată de duș, care este atașată de perete doar în două puncte, începe treptat să se încline spre podea sub această greutate.

În multe băi puteți vedea fire sau corzi improvizate atașate la tavan, atașate ulterior pentru a menține secțiunea curbată instabilă de deasupra. Soluția este de fapt durabilă, dar în acest caz perdeaua de duș nu mai poate fi trasă complet. Construcția frunze , de obicei , o mulțime de dorit în ceea ce privește aspectul .

Sfat: O alternativă este așa-numitul iglu de duș sau așa-numitul păianjen de duș ca binecunoscutul Spirella. Cu toate acestea, cu această soluție nu puteți preveni lipirea perdelei de duș de corp în timpul dușului. Protecția împotriva stropirii funcționează perfect cu această soluție.

2. Tipuri de cabine de duÈ™

Tip cabină de duș caracteristici Paravan de duș pentru instalare fixă ​​pe cadă

Disponibil ca ușă glisantă sau pliantă sau ca accesoriu simplu

Disponibil în plastic sau sticlă

curățare și montaj mai complex decât perdelele de duș

dar fără lipire de corp Perdea de dus disponibil în mai multe culori și modele

Disponibil cu o curea pentru greutate sau ca perdea de duÈ™ anti-mucegai

curatare mai usoara in masina de spalat

Pe lângă poliester, sunt disponibile și perdele textile de duș, se usucă mai repede și sunt deosebit de ușoare

cea mai ieftină opțiune Jaluzea de duș alternativă de economisire a spațiului pentru perdeaua de duș

poate fi rulat după duș

sunt atașate la tavan cu șuruburi, deci puțin mai complexe decât perdeaua obișnuită de duș

disponibil și ca versiune de colț

3. Curățați corect perdeaua de duș

Vizualizați păianjenul de duș pe Amazon.de »

Lăsați cortina să se usuce cât mai lin posibil pentru a evita creșterea mucegaiului.

După duș, ar trebui să atârnați perdeaua de duș peste marginea căzii, astfel încât să se poată scurge și să se usuce liber. Așa preveniți formarea mucegaiului.

Pentru a nu uda prea mult podeaua băii, se poate așeza sub ea un prosop. Perdelele de duș sunt de obicei spălabile la mașină și pot fi biciuite înapoi în formă la 40 de grade.

Dacă perdeaua de duș este afectată de mucegai, există multe modalități de a îndepărta matrița. O posibilitate este curățarea cu o soluție de clor .

Așezați cortina într-un amestec de 10 l de apă caldă și 0,5 l de clor (7%) timp de aproximativ 20 de minute. Apoi perdeaua de duș este clătită bine și, de asemenea, curățată cu mașina sau prin spălarea manuală.

4. Montați corect perdeaua de duș

Dacă cada este folosită pentru dușul zilnic, perdeaua de duș îndeplinește multe dorințe simultan. Este recomandabil să amplasați perdeaua de duș cât mai sus posibil sub tavan și vertical deasupra marginii exterioare a căzii.

În orice caz, perdeaua de duș trebuie scurtată, astfel încât capătul inferior să nu se așeze pe podeaua căzii . Există riscul de a călca pe el, de a aluneca și de a rupe protecția împotriva stropirii. Nu în ultimul rând, așezarea pe acesta dăunează materialului.