6 pași pentru a vă ajuta să începeți o afacere de vânzare cu amănuntul a produselor textile

By Ionela Ungureanu

Industria textilă poate fi considerată una dintre cele mai active industrii din ultimii ani. Sperăm să continuăm să facem câștiguri în vremurile următoare. Dacă ideea de a deschide un magazin cu amănuntul de textile te-a fascinat, este timpul să acționezi.

A fi în industria confecțiilor și a textilelor înseamnă a avea relații strânse cu lumea modei și a designului, unde companiile textile furnizează țesături acestor subindustrii. Deschiderea unui magazin de haine este periculoasă. Aceasta este o industrie care vă poate ajuta să obțineți un venit constant în fiecare lună, cu o marjă largă de progres. Deoarece există multe opțiuni în afacerea cu îmbrăcăminte, este important să investiți în îmbrăcăminte cu amănuntul care să se potrivească intereselor dvs. și să răspundă nevoilor specifice ale clienților.

Deci, dacă intenționați să câștigați o avere în domeniul textilului, trebuie mai întâi să decideți ce tip de țesătură doriți să vindeți. Înainte de a începe ideea, asigurați-vă că sunteți sigur unde mergeți. În orice afacere, planificarea joacă un rol vital. Cred cu tărie într-o zicală celebră:

Lucrul facut la momentul potrivit economiseste timp.

Dacă mergeți cu o planificare adecvată, vă crește șansele de succes și vă va oferi niciun rău atunci când vă creați marca. După ce decideți care este tipul dvs. de activitate în domeniul textil, trebuie să respectați următorii pași care vă vor ajuta cu adevărat într-o călătorie de succes a vânzării cu amănuntul a textilelor.

Estimarea și aranjarea fondurilor

Pentru orice industrie de îmbrăcăminte cu amănuntul sau industria confecțiilor textile, trebuie să faceți anumite investiții care pot varia în funcție de locația magazinului, mărimea acestuia, tipurile de produse etc. Unii antreprenori își pot finanța propriile afaceri prin economii sau asistență de familie. Dacă trebuie să solicitați împrumuturi, faceți acest lucru în consecință.

Costurile dvs. de pornire trebuie să includă tot ceea ce aveți nevoie pentru a deschide ușile, a le menține deschise și a planifica înainte. Stai jos și folosește brainstorming-ul despre toate cheltuielile pe care ți le poți imagina, inclusiv hârtia igienică pentru baie, apoi începe să verifici costul fiecărui articol. Iată detalii despre unele dintre cheltuielile pe care ar trebui să le iei în considerare serios.

1) Chirie

Asigurați-vă că există suficient capital pentru a acoperi chiria pentru cel puțin doi ani.

2) Taxe de licențiere și de autorizare

Acestea includ multe licențe și permise pentru lucruri precum Numărul de identificare a angajatorului (EIN) în scopuri fiscale și licențele de stat și locale descrise de SBA, un certificat de revânzare (dacă nu vindeți exclusiv produse exclusive), declarația vânzătorului și certificat de profesie. Aceste costuri pot varia de la 200 USD la 2000 USD, în funcție de afacerea dvs. și de țara în care lucrați.

3) Depozitați accesorii

În funcție de tipul și dimensiunea afacerii dvs., este posibil să aveți nevoie de rafturi, rafturi, cutii și mobilier, așa că ar trebui să vă verificați cu exactitate nevoile.

4) Inventar inițial

Trebuie să aveți un stoc complet în ziua deschiderii și un produs care este suficient timp de cel puțin patru luni. Dacă nu cunoașteți prețul exact, utilizați o taxă suplimentară estimată pentru a reveni la prețurile pe care probabil le veți vedea de la distribuitori. De exemplu, dacă știți că tricourile pe care doriți să le vindeți costă de obicei 20 USD, puteți presupune că marja de 25%, puteți cumpăra de la producător cu 15 USD.

5) Echipament și tehnologie

Elemente cheie precum sisteme de vânzare (POS), computere, acces la Internet, televizoare, plăcuțe de plată pentru mobil și alte costuri IT nu sunt ieftine. Sistemele POS costă aproximativ 2,000 USD, cu 550 USD suplimentari pentru fiecare stație de lucru. Televizoarele pot costa între 300 și 500 USD fiecare, în timp ce accesul la internet poate costa 100 USD sau mai mult pe lună.

6) Gazduire web

Dacă doriți un site web, aveți nevoie de un site web și de constructor gazdă pentru a-l păstra online. Există companii și gazde gratuite de construcții, dar capacitățile lor sunt limitate și pot reflecta slab marca lor. În schimb, așteptați-vă să cheltuiți cel puțin 30 - 200 USD pe lună pentru un site web.

7) Asigurari de afaceri

Luați în considerare totul, de la asigurarea proprietății, inclusiv răspunderea pentru compensația angajaților și orice acoperire necesară angajaților sau dumneavoastră.

8) Publicitate

Puteți alege să faceți publicitate fără costuri, inclusiv să lucrați la orice platformă de rețea socială pe care o cunoașteți sau puteți angaja o agenție de publicitate, care va costa între 1000 și 10,000 USD pe lună.

9) Semnalizare

Tipurile de afișe pe care le selectați vor determina prețul, dar vă așteptați să cheltuiți între 500 și 1000 de dolari atât pentru mărcile interne, cât și pentru cele externe.

10) Decor interior și estetică

Este posibil să fie necesar să pictați pereții, să instalați rafturile, să adăugați un contor, să înlocuiți podeaua și să faceți alte modificări. În timp ce unele aranjamente pot fi gestionate independent, proiectele mari pot necesita un antreprenor general cu o rată cuprinsă între 50 și 100 USD pe oră, plus costul materialelor.

11) Servicii profesionale

Vă poate costa să lucrați cu un avocat pentru a vă integra afacerea sau cu un contabil pentru a vă pregăti cărțile și pentru a vă plăti impozitele între 1,000 și 10,000 USD sau mai mult.

12) Cheltuieli de exploatare

Trebuie să acoperiți cheltuielile de exploatare până când afacerea dvs. atinge un punct de pauză. Rețineți că afacerea dvs. nu poate fi profitabilă în primele luni și poate dura și ani.

Trebuie să păstrați luminile, să plătiți personalul și să acoperiți toate cheltuielile până când ajungeți la punctul de pauză. Acesta este momentul în care beneficiile dvs. lunare (nu vânzările, ci profitul) pot acoperi cheltuielile lunare ale magazinului dvs.

Piața produselor textile

Ar trebui să începeți să contactați producătorii și furnizorii pentru a determina tipul de pânză pe care doriți să o transportați. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți o bună cunoaștere a marilor centre textile din lume, dimensiunea pieței textile mondiale, agențiile de design de modă etc. De unde puteți cumpăra un produs de înaltă calitate pentru magazinul dvs. la un preț rezonabil.

Distribuția geografică a producției în industria textilă, îmbrăcăminte și încălțăminte (TCF) s-a schimbat dramatic în ultimii 25 de ani, ceea ce a dus la pierderi semnificative de locuri de muncă în Europa și America de Nord și progrese semnificative în Asia și în alte părți ale lumii în curs de dezvoltare.

În prezent, peste 60% din exporturile mondiale de confecții sunt fabricate în țările în curs de dezvoltare. Asia este cel mai mare furnizor mondial din prezent, producând peste 32% din exporturile de îmbrăcăminte la nivel mondial.

Aici fac câteva cercetări de marketing textil și fac o descriere a unor piețe importante pentru a vă cumpăra produsele textile.

1) China, un mare uriaș în industria textilă

China este cel mai mare producător și exportator de textile din lume. Odată cu creșterea rapidă din ultimele două decenii, industria textilă a Chinei a devenit unul dintre pilonii principali ai economiei țării. Îmbrăcămintea, firele textile și textilele sunt printre principalele produse de export ale Chinei. În 2017, valoarea exporturilor de textile din China s-a ridicat la aproximativ 110 miliarde de dolari SUA, ceea ce corespunde cu 37.2% din cota de piață mondială.

2) Uniunea Europeană, a doua cea mai mare piață

Uniunea Europeană, cu 23% din cota de piață globală și o valoare de piață de 69 de miliarde de dolari, este a doua cea mai mare regiune de export de textile din lume. Italia, Germania, Spania și Franța sunt țările de frunte în industria îmbrăcămintei din UE. În 2017, existau peste 170 de mii de companii textile și de îmbrăcăminte în UE. Aproape 70 la sută dintre ele sunt companii de îmbrăcăminte, 30 la sută sunt companii textile, în timp ce companiile de fibre sintetice reprezintă mai puțin de un procent.

3) India, a treia cea mai mare piață textilă

India este, de asemenea, una dintre țările de frunte în producția textilă din lume. Cu o valoare de piață de 17 miliarde USD în 2017. Țara este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de bumbac. În 2017/2018, producția de bumbac în India a ajuns la 6.21 milioane tone metrice, ceea ce o face principalul producător de bumbac. Planul de afaceri cu amănuntul al textilelor în India este de asemenea o afacere importantă.

4) Agenții de design vestimentar

Dacă sunteți în căutarea de produse textile moderne și elegante, gândiți-vă serios la aceste agenții de modă. Cum este Alexander McQueen este cea mai importantă agenție de modă britanică cunoscută drept casa britanică de modă de lux. În mod similar, Armani este o casă de modă renumită din Italia, în special pentru produsele sale de lux din piele. Kirribilli este o altă agenție de design de modă cu ridicata, în special pentru produsele pentru fete. A fost creat pentru a face fiecare fată să se simtă ca cea mai frumoasă din cameră. Ralph Lauren Corporation este o companie de capital din SUA și este tranzacționată public și are sediul în New York. Prin filialele sale, compania proiectează, comercializează și vinde îmbrăcăminte pentru bărbați, femei și copii.

5) Marimekko

Marimekko a fost fondată în 1951, o companie finlandeză de îmbrăcăminte și design textil cunoscută pentru stilurile și culorile sale originale. Compania proiectează și produce articole de înaltă calitate, materiale textile, decorațiuni interioare, genți și alte accesorii. De asemenea, puteți vizita acolo pentru a găsi produsul dvs. textil.

Dacă doriți, puteți vizita, de asemenea, magazine textile textile sau meșteri locali specializați în țesături sau țesături tricotate manual. Aceste tipuri de țesături vor adăuga valoare ofertelor dvs. obișnuite.

Stația de aterizare

Stația de aterizare este locul în care clientul își va cumpăra propriile produse textile. Poate fi un magazin de comerț electronic sau un magazin sau un birou într-un magazin mare. Indiferent ce tip de stație de aterizare alegeți pentru afacerea dvs., ar trebui să înțelegeți știința pentru a vă prezenta produsul.

1) Site de comerț electronic

Dacă intenționați să începeți afaceri textile online sau doriți să știți cum să începeți afaceri textile în casă, trebuie să luați în considerare aceste lucruri în serios.

a.Utilitatea navigației (clientul poate găsi cu ușurință produsul dorit).

b.Activitatea unui site de comerț electronic ar trebui să se bazeze pe produsele disponibile pentru cumpărare.

c. Metoda de plată ușoară (în mod ideal, plata trebuie să includă un număr minim de pași și ar trebui să fie cât mai ușoară pentru cumpărători).

d.Mei cumpărători sunt influențați de branding în deciziile de cumpărare, astfel încât nevoia de a crea un brand puternic este importantă pentru vânzările online și offline.

Site-urile de e-commerce multe caută să arate articole care ar putea interesa vizitatorii, în mod evident destinate să ajute vizitatorii să găsească ceva ce cumpără.

f.Vânzarea online este diferită de vânzarea într-un magazin fizic, deoarece cumpărătorul nu poate atinge sau vedea produsul însuși înainte de a lua o decizie de cumpărare (decât dacă l-ați văzut în altă parte). Oferirea de imagini de înaltă calitate care descriu cu exactitate produsul vă poate ajuta să depășiți această provocare și să ușurați achiziționarea de la vizitatori.

g. Căutare laterală eficientă (deși navigarea este necesară, astfel încât vizitatorii să poată găsi cu ușurință ceea ce caută, este încă nevoie să le lase să caute). Unora vizitatorii le va fi greu să găsească un anumit produs, chiar și cu o navigare bună și cu site-uri de comerț electronic mai mari, care pot fi adesea mai semnificative decât să navigheze prin mai multe straturi de linkuri).

2) Outletul de textile

Dacă intenționați să stabiliți o priză textilă, trebuie să luați în considerare aceste lucruri:

a. Zona de prag, cunoscută și sub numele de „zona de decompresie”, este primul spațiu pe care îl intră clienții potențiali atunci când intră în magazinul dvs. În această etapă, cumpărătorii fac, de asemenea, judecăți critice, cum ar fi adecvarea sau costul magazinului dvs. și cum să coordonați luminile, corpurile de iluminat, ecranele și culorile. Deoarece se află într-un mod de tranziție, este posibil ca clienții să piardă orice produs, semnalizare sau vehicule pe care le pun acolo.

b Un fapt bine cunoscut în comunitatea cu amănuntul este că 90% dintre consumatorii din America de Nord nu știu când intră în magazin. Primul perete pe care îl văd adesea se numește „perete energetic”, care acționează ca prima impresie a vehiculului cu impact ridicat asupra mărfurilor lor. Așadar, asigurați-vă că acordați o atenție specială ceea ce alegeți să arătați și modul în care îl veți arăta.

c. Următoarea sarcină este să vă asigurați că, în timp ce fac acest lucru, ei continuă să se plimbe prin magazinul dvs. pentru a obține expunerea maximă la produsele lor. Acest lucru nu numai că îți crește șansele de a face o achiziție, dar pista poate fi o modalitate excelentă de a controla în mod strategic fluxul și fluxul de trafic pietonal din magazinul tău. d. S-ar putea să fiți deja familiarizați cu ceva cunoscut ca „efectul pensulei din spate” formulat de expertul în comportament al consumatorului Paco Underhill. El a descoperit că clientul tipic, în special femeile, ar evita să alerge mărfuri în galerie unde aranjează fundul fundului altui client sau îi pot curăța fundul. Acest lucru este adevărat chiar dacă clientul este foarte interesat de un anumit produs. O modalitate ușoară de a evita această problemă este să vă asigurați că culoarul, podeaua și ecranele dvs. permit clienților să aibă suficient spațiu personal atunci când își navighează produsele.

e. Dacă clienții se întorc, bineînțeles, la dreapta atunci când intră și îi ghidează să meargă într-un cerc complet, veți constata că partea din stânga este probabil locul perfect pentru pătratul dvs. Totuși, această decizie depinde și de mărimea magazinului și de designul acestuia, ceea ce înseamnă că va trebui să folosiți cea mai bună judecată pe care o aveți în cel mai natural punct pentru a scoate contorul.

Promovare

Marketingul este coloana vertebrală a oricărei afaceri. În epoca modernă, există mijloace contemporane utilizate pentru comercializarea produsului. Trebuie să încercați acestea pentru a vă îmbunătăți vânzările. Puține dintre ele sunt discutate mai jos:

1) Marketing social media

Într-un moment în care comunitatea de Internet crește rapid, acest lucru va duce la un serviciu în compania dvs. dacă vă creați prezența online. Una dintre cele mai simple modalități prin care oamenii te pot vedea ca un expert în domeniul tău este prin Instagram și bloguri constante despre țesături și stiluri de modă. De asemenea, vă recomandăm să profitați de platformele de rețele sociale precum Facebook, Twitter, LinkedIn etc., pentru a vă face cunoscută afacerea cu textile. Cel mai important lucru este că trebuie să acordați atenție celei mai mari platforme SEO - Google.

De exemplu, puteți căuta „Elmendorf Tear Tester” pe Google acum, prin abilități SEO eficiente, am clasat cu succes acest cuvânt cheie de la a zecea pagină până la a 5-a într-o lună și ne-a adus o anchetă foarte considerabilă.

2) Pregătirea catalogului

Un lucru inteligent pe care îl puteți face pentru afacerea dvs. este să pregătiți un catalog complet care să conțină tot felul de materiale textile și accesorii de cusut. Catalogul trebuie să fie primul instrument de marketing, deci trebuie să vă asigurați că este proiectat și de înaltă calitate. Ar trebui să fiți întotdeauna gata să vă actualizați catalogul atunci când aveți țesături noi.

3) Creează rețea și crește

Un alt factor cheie care vă poate ajuta să vă dezvoltați rapid afacerea este să profitați de platformele existente. Vă puteți alătura unei asociații pentru proprietarii de magazine textile din zona dvs.

4) Televiziune

Televizorul este un instrument eficient de suport multimedia care permite agenților de publicitate să ajungă la o audiență largă. Dimensiunea mare a audienței crește șansele de vânzare dintr-o campanie publicitară bazată pe TV.

5) Marketing viral

Marketingul viral include canale de comunicare online îmbunătățite, inclusiv videoclipuri și e-mailuri care pot ajunge la mii de oameni într-o perioadă scurtă de timp. Costă puțin să ajungi la potențiali clienți în acest fel.

6) Produse promotionale

Produsele promoționale, cum ar fi genți, umbrele, pixuri sau laptopuri care conțin logo-ul companiei, sunt instrumente eficiente de publicitate, deoarece acestea conduc la apariția unui brand pe termen lung, atât timp cât proprietarii le folosesc.

Sistemul de gestionare și plată a comenzilor

Trebuie să existe o echipă completă profesională și dedicată pentru gestionarea sistemului și sistemul de plăți. Nu trebuie să existe nicio întârziere inutilă la îndeplinirea cerinței comenzii și ar trebui să luați în serios în considerare că diferiți clienți preferă diferite opțiuni de plată. Toate soluțiile posibile trebuie furnizate în conformitate cu reglementările de stat pentru facilitatea clienților. Iată câteva modalități comune de a ajunge la proprietarul unui magazin textil cu amănuntul:

Plata cu numerar

Plata prin transfer bancar

Plata prin transfer bancar online

Plata prin carduri de credit / mașini punct de vânzare

Plata prin transfer de bani mobili

Plata prin cec

Plata prin proiectul bancar

Condițiile pieței în diferite regiuni

La sfârșitul secolului XX, o mare schimbare a avut loc în toată lumea. Oamenii au început să-și schimbe afacerile în țările cel mai scumpe (forță de muncă ieftină și servicii de utilități). Astfel, a început concurența între prețurile produselor. Cu statisticile globale ale industriei textile, aceste țări au beneficiat de beneficii bune și au condus pe piață cu prețuri economice.

1) Condițiile pieței în Asia

Republica Coreea, Singapore, Hong Kong și Taiwan au obținut rezultate excelente în interiorul granițelor lor, dar apoi au început să taie producția și să investească foarte mult în alte țări mai puțin costisitoare. Drept urmare, producția din Filipine, Indonezia, Thailanda și Malaezia a crescut semnificativ între 1985 și 1990 și a condus piața mondială de export. Aceste țări au început să investească sau să redistribuie o parte din producția lor către al treilea val de țări precum Bangladesh, Pakistan, Sri Lanka și, mai recent, Laos, Nepal și Vietnam.

Cu toate acestea, China a devenit cel mai mare producător și furnizor de îmbrăcăminte din lume, care generează în prezent aproape 13% din aprovizionarea mondială, fără a beneficia de externalizarea din alte țări. În schimb, țara a înflorit ca parte a unei politici guvernamentale care vizează dezvoltarea industriei confecțiilor și deschiderea textilelor către lumea exterioară.

2) Condițiile de piață din America

În America, NAFTA a transformat Mexicul într-un furnizor distinctiv de îmbrăcăminte pentru industria textilă din SUA și Canada, principalul cumpărător de îmbrăcăminte, care importă 24 la sută din livrările din lume. În plus, investitorii străini care au semnat ALS au dezvoltat industria confecțiilor în Mexic, care, alături de cele 8,000 de companii de confecții, se află într-o poziție puternică față de rivalii săi din America Latină.

3) Condițiile pieței în Europa

În Europa Centrală și de Est, Bulgaria, Ungaria, Polonia, România și Cehia au devenit treptat furnizori importanți ai pieței europene. Fiecare țară a avut tendința de a se specializa într-un set specific de produse, iar exporturile sale către țările OCDE au crescut constant de la mijlocul anilor 1980 (2.4 milioane USD în 1987, 5.2 milioane USD în 1991).

Din 1991, locul lăsat de fosta Iugoslavie a lăsat investitori și oameni de afaceri străini goi să-și schimbe activitățile în alte țări. Croația, Federația Rusă, Slovenia și Ucraina au devenit țări gazdă pentru relocarea fabricilor de îmbrăcăminte europene.

Ultimele cuvinte

Pentru a începe o activitate textilă, trebuie mai întâi să vă asigurați că adunați suficiente cunoștințe nu numai despre modul de pregătire a lucrării, ci și despre produsul pe care doriți să îl vindeți. În mod similar, cantitatea suficientă de fonduri pentru a desfășura activități comerciale fără probleme. Cunoașterea profundă a țesăturii, în acest caz, cum ar fi modul în care este fabricată sau modul de a produce o calitate mai bună decât concurenții, te vor ajuta să urci pe scara succesului.