10 mărci de îmbrăcăminte cele mai scumpe din lume

By Ionela Ungureanu

Actualizat: 05/26/2019 2:19:44 PM

1.jpg

Expert: Christina Heiden

Cuvintele lui Mark Twain: "Îmbrăcămintea face un om. Naked oamenii practic nu au nici o influență în societate "și până în prezent nu își pierd relevanța. Rochii de clasa premium nu numai adauga glamour și sofisticare la imagine, dar, de asemenea, spune multe despre persoana, statutul său social, gust. Stimați branduri nu sunt doar etichete la modă și show-off. Este prestigios să purtați hainele producției lor, mai ales dacă persoana din cercurile respective, unde bogăția și puterea sunt obișnuința vieții.

Indicele global de moda Mckinsey a estimat industria modei mondiale la trei trilioane de dolari, din care trei sute de miliarde sunt articole de lux. Experții editați de  au analizat piața, selectând cele mai scumpe branduri de îmbrăcăminte de pe planetă.

Rating-ul celor mai scumpe branduri de îmbrăcăminte din lume

Oscar de la Renta

Evaluare: 5.0

Designerul de moda a devenit popular pe plan international in anii '60, cand a inceput sa se imbrace prima femeie americana, o favorita publica, Jacqueline Kennedy. Oscar de la Renta a creat costume pentru diverse celebrități, de exemplu, a proiectat o rochie de mireasă elegantă în care Amal Clooney sa căsătorit cu George Clooney. Dupa ce a castigat faima, nici un singur covor rosu nu ar fi putut duce fara costumele unui designer de moda genial. De asemenea, creatorul a cusut îmbrăcăminte pentru inaugurări și aceasta este cea mai înaltă măsură de recunoaștere a talentului și a îndemânării.

Sunt deosebit de populare rochii de mireasa si halate de seara pentru ocazii speciale. Criticii consideră că stilurile lui Oscar de la Renta sunt atemporale. Ca și în anii șaizeci, iar acum aceste rochii sunt o adevărată opera de artă. În 2014, lumea modei și-a pierdut geniul când Oscar la vârsta de optzeci și patru de ani a decedat, fără a reuși să depășească cancerul. Oameni celebri din întreaga lume au făcut discursuri care lăudau designerul și mulți ani de muncă.

Gucci

Evaluare: 4.9

În primele douăzeci de ani, Guccio Gucci a fondat compania prin deschiderea primului său magazin. Înainte de aceasta, el a lucrat într-un hotel expat din Paris, unde a admirat saciurile de lux cu care au venit clienții. Atunci Guccio a decis să înceapă să facă pungi pe care toate celebritățile l-ar purta. Cu aceasta, designerul nu a pierdut - astăzi aproape fiecare persoană cu un nivel ridicat de venit are cel puțin o pungă de la Gucci. În fața jurnaliștilor, vedetele adesea prețuiesc accesoriile de brand la modă, cum ar fi ceasurile, curelele, încălțămintea și alte articole. Erau vedete de film de la Hollywood care au adus faima casei italiene de moda, deoarece Gucci a inceput sa lucreze cu ei de la inceput, creand haine pentru covorul rosu si punctele solemne. Acum, obiecte de designer pot fi văzute pe Jared Leto, Celine Dion, Dakota Johnson, Margot Robbin. În plus, îmbrăcăminte și accesorii, marca produce parfumuri, mobilier, textile.

Criticii de moda subliniaza ca fiecare linie de produse Gucci se distinge prin prezentabilitatea sa.În lucru, este vizibilă angajamentul față de tradiție și conservatorism, dar acest lucru nu interferează cu efectuarea de experimente, joc cu materiale, texturi și stiluri. Deseori, casa de moda sustine ca colectiile sunt previzibile, insa designerii raspund la aceasta cu cuvinte care au fost motto-ul timp de mai multe decenii: "Imbracamintea va fi populara doar atunci cand devine portabila si confortabila". Conform celor mai recente date, una dintre cele mai scumpe mărci deține peste trei sute de buticuri împrăștiate în întreaga lume, iar venitul este de aproximativ patru miliarde de dolari.

Louis vuitton

Evaluare: 4.8

Louis Vuitton este un nume cunoscut tuturor în industria modei și dincolo. Marca a fost fondată la mijlocul anilor cincizeci, după care popularitatea a crescut, conducând în cele din urmă compania la poziții de conducere. Producând accesorii de lux din piele, încălțăminte, ceasuri, ochelari de soare și bijuterii, LV continuă să se specializeze în saci și valize, deoarece acestea rămân în continuare punctul culminant al companiei. Peste cinci sute de magazine din peste cincizeci de țări sunt deținute de marca. Stele de prima magnitudine, fie ca sunt modele, cantareti, actori sau socialisti, sunt fericiti sa achizitioneze produsele Louis Vuitton. Kim Kardashian, Sarah Jessica Parker, Angelina Jolie și alte celebrități includ LV ca una dintre cele mai iubite branduri. Costul unor lucruri este uimitor, de exemplu, monograma Tambour a fost vândută pentru douăzeci și șase de mii de dolari, iar prețul pentru anumite pungi ajunge la zece mii de dolari.

Ca adolescent, Louis sa dus la Paris, sperând să obțină succesul acolo. Pentru a face acest lucru, a trebuit să meargă patru sute de kilometri, ceea ce a separat casa tatălui său de capitală. În primul rând, designerul a fost un ucenic și a făcut piept, și în curând el a inventat în mod independent prima sa valiză. În acel moment, transportul feroviar și maritim sa dezvoltat, astfel încât noutatea a fost imediat iubită de călători. Cazul a fost continuat de fiul Georges, care a prezentat publicului o pungă de pânză ușoară inventată de el. Compania a început să coasă haine la sfârșitul anilor nouăzeci, când Marc Jacobs a venit la postul de director artistic. Până în prezent, casa de modă franceză are o vizibilitate excelentă, astfel încât marca este copiată mai des decât altele. Până la sfârșitul anului 2018, profitul companiei era de peste douăzeci și șapte de miliarde de dolari.

Hermes

Evaluare: 4.7

Marca a fost fondată de Thierry Hermes la sfârșitul anilor treizeci. Până în prezent, controlul este concentrat în mâinile familiei. De la un magazin mic care produce și vinde unelte de călărie și cărucioare, a devenit o întreagă rețea de buticuri de elită unde puteți cumpăra articole din piele, eșarfe, mănuși, cravate, îmbrăcăminte, încălțăminte, parfumerie, ceasuri, bijuterii și bijuterii decorative, feluri de mâncare. Logo-ul sub forma unui simbol de transport (echipajul de transport) reamintește trecutul modest, când marca începea să-și promoveze și permite contemporanilor să nu uite istoricul companiei.

Hermes este evaluat de critici ca un brand, distins prin excelență și grație, care strălucește și prin cele mai mici detalii. Unul dintre cele mai faimoase produse a fost sacul Birkin, creat în cinstea lui Jane Birkin. Puteți cumpăra un produs numai la întâlnire, așteptând rândul dvs. de ani de zile. În 2011, la una dintre licitații, a fost vândut pentru două sute trei mii de dolari. Nu mai puțin sac populare, făcut în onoarea lui Grace Kelly și având același nume Kelly. Cartea de vizită a lui Hermes este culoarea portocalie, conform căreia este ușor să distingem lucrurile de designer ale casei de modă franceză de alte mărci. Conform celor mai recente date, venitul anual este de zece miliarde de dolari.

Chanel

Evaluare: 4.6

Chanel a fost asociat de mult cu luxul. Brandul de îmbrăcăminte premium a existat pentru mai mult de un secol, începând din 1909, tremurând colecțiile sale chic de fashionistas și fashionistas. A fost fondată de Coco Chanel în capitala modei, Paris. Slava companiei a adus parfum, faimosul Chanel numarul 5, si costumul clasic pentru femei.În ultimul secol, brandul sa adaptat cu succes tendințelor în schimbare, deci astăzi rămâne unul dintre cele mai populare printre cele de lux. Îi plăceau în special lucruri precum, de exemplu, o geantă Diamond Forever Classic și o rochie neagră puțin - un clasic atemporal. Îmbrăcămintea se concentrează pe confort și nu numai pe vizibilitatea vizibilă. Purtați Chanel, nu arătați doar bine, dar, de asemenea, vă simțiți confortabil, ceea ce este foarte important. În plus față de îmbrăcăminte, accesorii, încălțăminte și parfum sunt, de asemenea, create. Meritul lui Gabriel este cu siguranță prezența manșetelor, jachetelor, legăturilor și a altor lucruri în dulapul doamnelor, care anterior erau considerate a fi inițial masculine.

Coco a spus că luxul ar trebui să fie confortabil, altfel nu este lux la toate. Expresia a devenit motto-ul nu numai pentru companie, ci și pentru alți designeri care au decis să adere la aceleași principii. În fiecare an, o casă franceză la modă oferă ceva nou, extinderea orizonturilor. Produsele Chanel sunt vândute în mai mult de trei sute de buticuri din diferite țări. Stilul, în ciuda respectării tendințelor noi, nu se schimbă prea mult - prioritatea rămâne stilurile clasice care se disting prin eleganța și puritatea liniilor. Silueta este clar evidențiată, care subliniază meritele figurii. Paleta de culori a crescut, iar pantalonii scurți pot fi găsiți în colecțiile de vară. Acum, compania este condusă de Alain și Gerard Wertheimer - designeri recunoscuți ai modei franceze. Veniturile anuale sunt de aproximativ șapte miliarde de dolari.

Prada

Evaluare: 4.5

Mario Prada a înființat la Milano, în 1913, un brand care astăzi se află împreună cu alte companii de lux care produc îmbrăcăminte și alte produse de primă clasă. Compania este specializată în pantofi, pungi, valize, accesorii, îmbrăcăminte, parfumuri etc. Pungile din piele de struț sunt iubite nu numai de fanii mărcii, ci și de mulți alții. În prezent, prețul pe care le dețin se ridică la suma de zece mii de dolari. Capacitatea designerilor de a combina hainele între ei, de a combina țesăturile și stilurile, îi permite lui Prada să rămână iubită astăzi. În 2007, în colaborare cu LG, a fost lansată o serie de telefoane mobile, care au atras atenția și asupra companiei. Colecțiile conțin rochii de lux pentru evenimente sociale, precum și tendințe, tendințe recente, accesorii.

Motto-ul casei de modă italiană este să spună: "Clienții noștri nu ar trebui să dovedească nimic nimănui". Aceasta este esența, aproape de oamenii bogați care își pot permite să cumpere lucruri șocante. Indiferent dacă diavolul poartă Prada este necunoscut, dar faptul că acest brand preferă să imbrace stelele este evident. Hainele și accesoriile de la Prada pot fi găsite pe Anne Hathaway, William Defoe, Gary Oldman și Jamie Bella. Valoarea aproximativă a companiei este de nouă și jumătate de miliard de dolari. În întreaga lume există aproximativ șase sute de buticuri de modă, iar venitul anual este de patru miliarde.

Dior

Evaluare: 4.4

Numele Christian Dior este cunoscut chiar și pentru oamenii departe de industria modei. La mijlocul anilor '40, designerul strălucit de modă și-a fondat marca în colaborare cu antreprenorul Marcel Boussac. A fost inițial adresată femeilor. Puțin mai târziu, au fost lansate linia Dior Homme pentru bărbați și Baby Dior pentru copii. Faima a apărut după crearea noului look - noul stil al anilor '40, în care a fost evidențiată dragostea și feminitatea (corsajul adiacent și talia subțire), ceea ce era atât de lipsit de doamnele acelor timpuri. O marcă este identificată cu statutul, averea, puterea, prin urmare, este iubită de oameni influenți care doresc să-și demonstreze poziția în societate. Compania se ocupă cu crearea și producerea de produse din piele, pantofi, cosmetice, parfumuri, îmbrăcăminte, accesorii, bijuterii. Într-un moment în care alți designeri sunt criticați pentru predictibilitate și lipsa de idei noi, Dior prezintă colecții originale, combinând tradiția cu modernitatea, evitând pretenția inutilă și șocantă inerentă modului ridicat.

Când Christian Dior a murit, un bărbat nu mai puțin talentat, Yves Saint Laurent, a preluat casa de modă. La un moment dat, Gianfranco Ferre, Bernard Arnaud și Marc Boan au făcut afaceri.Toată lumea a încercat să aducă ceva de-al lor, menținând eleganța, care este un produs diferit. Compania are cincizeci și șase de mii de oameni care alcătuiesc personalul muncitorilor. În lume au fost deschise peste o sută șaizeci de buticuri, iar venitul anual este de douăzeci și patru de miliarde de dolari.

Ralph lauren

Evaluare: 4.3

Cămăși de tricot și halate de mătase sunt lucrurile care sunt deosebit de populare cu cei bogați și celebri. Dupa armata, Ralph Loren a devenit vanzator, incepand de la Brooks Brothers. După un timp, el a decis să-și modeleze propriile haine, dezmițând producția sub sigla Polo la începutul anilor șaptezeci, pentru că a fost inspirat de Polo. Inițial, designerul a proiectat haine pentru o mare varietate de evenimente sportive, cum ar fi Wimbledon, Olimpiada, US Open. Mult mai târziu a extins granițele, eliberând accesorii și parfumuri. Astăzi, brandul este un stil fără întreruperi, care nu își pierde relevanța chiar și în competiția cu tinerii designeri de modă axată pe tendințele actuale. În plus față de moda de înaltă, marca oferă modele sportive la prețuri accesibile, care sunt vândute în magazinele Macy la prețuri relativ scăzute.

Fiul emigranților ruși, apoi numit Livshits, a locuit în New York și a început o afacere când a primit datorii de cincizeci de mii de dolari. Nimeni nu și-ar fi putut imagina că un întreg imperiu va ieși mai târziu din ea. În prezent, compania include mai multe filiale: Monaco Club și Guys, Blue Mark Ralph Lauren, Mark Purple Ralph Lauren etc. Valoarea mărcii este de aproximativ șapte miliarde de dolari, iar venitul anual este de șapte sute optzeci de milioane. Ralph Lauren până în prezent este în fruntea conducerii afacerilor casei de modă.

Versace

Evaluare: 4.2

Marca italiană de lux este iubită atât de celebrități, cât și de politicieni. Printre fanii companiei se numara Printesa Diana, Elton John, Jennifer Lopez, Michael Jackson, Tina Turner, Madonna si multe altele. Prințesa Monaco, Caroline, are o colecție vastă de costume Versace. Fundația a avut loc acum mai bine de patruzeci de ani, la sfârșitul anilor optzeci. De atunci, Versace a rămas unul dintre cei mai mari jucători din industria modei. Gianni a fost primul care a recunoscut semnificația specială a vedetelor de film și a artiștilor populari pentru industria modei. El, ca nimeni altcineva nu a înțeles că sunt celebrități, favoruri ale publicului, care ar aduce faima, deci la zece ani după deschiderea companiei, Versace a urcat la Olympus de glorie.

Numele designerului a fost pe buzele tuturor, după ce Elizabeth Hurley a intrat pe covorul roșu într-o rochie de lux, care a provocat un val de admirație și bârfe care au urmat. O altă rochie, dar pentru Jennifer Lopez, în care a apărut la ceremonia Grammy, a lovit paginile de început ale ziarelor. La vârful faimei, Versace a fost împușcat de un criminal în serie la sfârșitul anilor nouăzeci, care a șocat și nu a lăsat pe nimeni indiferent. Sora Dazhnni Donatella a condus afacerea, ocupând locul directorului casei de modă. A reușit să păstreze creația creată de fratele ei și să nu-și piardă semnificația. Sexualitatea și provocarea sunt cele despre care stilurile de marcă sunt celebre și care generează un venit anual de șaptezeci și nouă de milioane. Mai mult de optzeci de buticuri sunt deschise în întreaga lume, unde privirea este fascinată de logo-ul neobișnuit, dar deja familiar cu șeful Medusa Gorgon.

Armani

Evaluare: 4.1

În 1975, Giorgio Armani, în colaborare cu Sergio Galeotti, și-a creat propriul brand de îmbrăcăminte italiană. Acum, văzând oameni în lucruri de la brand, înțelegeți că aparțin societății celor bogați și celebri, deoarece produsele companiei sunt departe de a fi accesibile. Înainte ca designerul de modă să vină în industria modei, a lucrat pentru diferite branduri italiene, proiectând stiluri pentru bărbați. Din acest motiv, Armani a câștigat experiență și abilitate, realizând că ar putea să se îmbarce în înot liber.O caracteristică distinctivă a mărcii este neglijența ușoară, astfel încât publicul tânăr are o iubire specială pentru Armani.

Astăzi, buticurile de marcă scumpe oferă o gamă largă de îmbrăcăminte, accesorii, parfumuri și multe altele. Peste două mii de magazine deținute de companie sunt împrăștiate în întreaga lume. Casa de moda din Italia imbraca astfel de celebritati ca Richard Gere, Michelle Pfeiffer, George Clooney, Johnny Depp, Penelope Cruz, Lady Gaga, David Beckham. În plus față de costumele uimitoare pentru ceremonii și recepții seculare, Armani produce o linie de uzură casuală. Compania deține mai multe sub-piețe: Emporio Armani, Armani Exchange, Armani Collezioni, Armani Kids și altele. Venitul anual este de aproximativ două miliarde de dolari.

Atenție! Această evaluare este subiectivă, nu este publicitate și nu servește drept ghid pentru cumpărare. Înainte de a cumpăra, trebuie să consultați un specialist.